10 dolog, amit nem tudtál a Louis Vuittonról

A Louis Vuitton a világ egyik legnépszerűbb luxusmárkája. Bernard Arnault és családja a 70 céget tulajdonló csoport főtulajdonosai, aminek köszönhetően jelenleg a világ 4. leggazdagabb emberei. Bár a márka régóta komoly figyelmet kap, a legtöbben viszonylag keveset tudnak róla. Mondunk nektek most 10 dolgot, amit nem tudhattatok a brandről és az alapítóról.

1. Louis Vuitton már 13 évesen eljött otthonról

Vuitton egy kis francia településen, a Jura megyében található Anchayban született.

Hamar úgy érezte, hogy többre vágyik és aktuális környezetében nem tudja elérni céljait, ahol többnyire munkáscsaládok élték a mindennapjaikat. Úgy döntött, hogy elhagyja az otthonát még 14 éves kora előtt. A lakhelyétől 470 kilométerre lévő Párizsba utazott, ahova 1837-ben érkezett meg.

2. Ő készítette az utazó dobozokat Bonaparte Napoleon felesége számára

A cég már egészen korán szerepet kapott a történelemben. Vuitton hamar ismertté vált jó minőségű dobozairól, aminek köszönhetően Bonaparte felesége, Eugenie de Montijo maga mellé fogadta.

3. Élete végéig dolgozott

Igen, az alapító 72 évet élt, de utolsó éveiben sem hagyta abba a munkát. Halála után a sikeres vállalkozását fia, Georges Vuitton vette át.

(wikipedia.org)

4. A márka első kreatív igazgatója Marc Jacobs volt

A ma már világhírű divatmárka alapítója 1997-ben kezdett dolgozni a Louis Vuittonnál. Egy teljes férfi és női kollekció megtervezése volt a feladata.

5. Ez a világ legértékesebb luxusmárkája

2012 óta minden évben a Louis Vuittont választják a világ legértékesebb luxusmárkájává. A toplistán közvetlen utána a Hermes és a Rolex következik.

6. Soha sincs leértékelés náluk

Sajnos igaz. Hogyha bárhol kedvezményt látunk az LV logó mellett, akkor ott valószínüleg hamisítványt árulnak, ugyanis a márkánál még soha nem volt leértékelés.

7. A megmaradt termékeket bezúzzák

A márkáról kialakult kép fenntartásához a cég számára fontos, hogy ne legyenek megtalálhatóak a használtruha boltokban. Minden olyan terméket, amit nem sikerült értékesíteniük elégetik vagy szétzúzzák.

(fashionista.com)

8. Egy táskát kb. 1 hétig készítenek

Többek között ez az egyik indoka a magas árnak. Miután minden termék kézzel készül, kb. egy hétre van szüksége a gyárnak, amíg tökéletes minőségben le tud gyártani egy táskát.

9. Franciaországban olcsóbbak a táskáik.

Bár leértékeléseket tényleg nem tartanak soha, az áraikban komoly eltéréseket tapasztalhatunk a világot járva. Kínában például akár kétszer annyiba is kerülhet egy táska, mint Franciaországban.

10. Coco Chanel egyedül a márka táskáját hordta a sajátján kívül

Coco Chanel híresen ragaszkodott a Chanel termékeihez, köztük természetesen a táskákhoz is. Azonban a Louis Vuitton termékeinek minősége annyira megfogta, hogy feldobta néha velük a saját szettjeit.

Borítókép: louisvuitton.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Jeff Bezos új otthont vett

A világ 5 legdrágább magánrepülője

Maserati Birdcage 75th

Ilyen az, amikor egy világmárka flagship boltot nyit.