„Egy bulvárújság címlapján értesültem arról, hogy nincsen többet műsorom.” – interjú Szulák Andreával a Bóta Café-ban (X)

A Bóta Café legutóbbi adásának a vendége Szulák Andrea énekesnő, színésznő és műsorvezető volt. A műsorban mesélt kicsit a járvány előtti időszakról, saját gyerekkoráról, a gyereknevelésről, illetve színházi és televíziós szerepeiről is. Szulák elmondta az interjúban, hogy a színházakban gyakran bekategorizálják a színészt egy adott stílusú szerepre. Ő általában a vicces, jól éneklős színházi előadásokat kapja meg, pedig szívesen játszana más típusban készült darabokban is. Fontosnak tartja, hogy a fiatalok is szerepet kapjanak a színház életében, ezért azt vallja, hogy adjanak másoknak is lehetőséget, ő pedig addig is tartalékolja az energiáját, többek között ezért sem vállal minden este színházi darabot.

Megemlítette gyermeke születését is, aki a saját elmondása szerint teljesen megváltoztatta mind az életét, mind pedig saját magát. Kamasz gyermeke hasonlóan érdeklődik a zenék iránt, mint ő  ebben a korban. A művésznő általában klasszikus zenét hallgat otthon, és természetesen kiskora óta szoros kapcsolatban áll a zenével, amit leginkább anyukája szerettetett meg vele, hiszen ő is énekesnő volt Andrea születése előtt.

Mesélt a kezdeti énekesi karrierépítéséről, először itt Magyarországon, majd aztán jött a külföldi kaland. Az első külhoni szárnypróbálgatások az országon kívül, Hollandiában egy zenekarral történtek. Amikor hazatért, a Magyar Rádióba került és onnantól elkezdődött az itteni kapcsolatépítés, hiszen akkoriban a rádióban rengeteg színész, énekes fordult meg. Ezután következett, hogy bekerült a Budapesti Operettszínházba, de ekkor már híres táncdalénekes volt. Itt a Bóta Café-ban mesélt, az ezen a helyen megélt érzéseiről, élményeiről, a negatív fogadtatásról, az itteni légkörről, illetve a Funny Girl-ről, ahol főszerepet kapott. Szulák Andrea elmondása szerint manapság már sok mindent megenged a színház, és sokkal másabban kezelnek dolgokat, mint régen. A művésznő általában a saját habitusától eltérő szerepeket kap, és más karaktereket kell megformálnia a színpadon, mint amilyen ő valójában. Az Operettben gyakran szélsőséges karaktereket játszott el, ettől kivétel volt a Vértestvérek, ahol végre másmilyen szerepben is megmutathatta magát.

A művésznő mesélt a műsorvezetői pályájáról, illetve elmondta, hogy ő soha nem volt riporter, inkább egy csacsogó műsorvezetői szerepet tudhat magáénak, aki mindig kíváncsi arra a személyre, aki vele szemben ül. A világ változik és természetesen felmerül az a kérdés, hogy mi is változunk vele és trendik leszünk, vagy maradunk a régiek. Szulák inkább az úgynevezett kötetlen társalgát részesítette mindig is előnyben. Showműsort csinált, de nem ment bele soha intim dolgokban, tehát a diszkréció mindig megmaradt.

Szulák Andrea állandó szereplője volt régebben a bulvárlapoknak és elmondása szerint:

„A bulvár már nem releváns amióta közösségi oldalak vannak.”

Illetve elmondta, hogy a közönség már nem feltétlenül ő miatta megy be egy darabra, hanem sokkal inkább az előadás vagy a rendezés miatt.

Reagált a mostanában megjelent bulvárhírekre, a vele, Hajdú Péterrel és a Life TV csatornával kapcsolatos cikkekre.

„Volt egy nagyon sikeres, a vendégek, a közönség és a munkatársak által is szeretett műsor, amire nem tartanak igényt.”

Ez volt tehát az igazi oka annak, hogy Szulák Andrea nem vezeti tovább a Nyugi! Köztünk marad elnevezésű műsorát. Ezután felajánlották neki a maradást, de ő nem fogadta el. Az egyik ok az volt, hogy egy bulvárújság címlapján értesült arról, hogy nincsen többet műsora, a másik ok, hogy a műsorvezető jövőjével kapcsolatos megbeszélésre el sem ment a csatorna vezérigazgatója.

Andrea kegyelemnek éli meg a történteket, hiszen azért még vannak színházi fellépései, és elmondása szerint természetesen a műsorvezetésen kívül is lehet mással foglalkozni. Most, hogy így vége a járványnak visszaáll a színház, hiába nincs már meg a televíziós műsora, ezen kívül lesznek még színházi próbái, fellépései, illetve koncertjei is.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

A világ 10 legértékesebb márkája

EZÉRT GOLFOZNAK A GAZDAGOK

Ennyit keresnek a Rapperek fellépésük után

Egy garázs a szomszédban, amit mi sem hiszünk el