EZ A VILÁG LEGDRÁGÁBB FOLYADÉKA

Ha valami drága azon mindig megakad a szemünk. Utánajárunk, hogy miért és el is mondjuk nektek.

A világ legdrágább folyadékai mérgek, pszichosztimulások vagy esetleg szeszesitalok. De szintén az élbojt erősítik az olyan ritka parfümök, mint például a Chanel No. 5 (borítóképünkön), amiből 1 gallon 6.5 millió forintba kerül. 1 gallon kb. 3,78 liternek felel meg.

A top 3-ba azonban csak pszichosztimulások vagy mérgek kerültek.

A harmadik az LSD. Albert Hoffman szintetizálta a lizergsav-dietilamidot, ami a legpotensebb pszichoaktív szer, ami valaha létezett. Egy gallon belőle 109 ezer dollárba, kb. 30 millió forintba kerül. Azonban mindez csak elmélet, természetesen nem lehet ekkora adagot vásárolni.

A második a királykobra mérge, ami gallononként 135 700 dollárba kerül, ami 38 millió forint. A legnagyobb felvásárlói pedig a gyógyszeripari cégek. A királykobra mérge abszolút halálos, ennek ellenére a felhasználásával tudnak a Parkinson- vagy az Alzheimer –kór gyógyítására használható készítményeket előállítani. Emellett több antidepresszáns és skizofrénia gyógyszer is tartalmaz minimális mennyiségű kígyómérget.

Toronymagasan az első a skorpióméreg, amit az LSD-hez hasonlóan rekreációs célokra lehet használni. Azonban a gallononkénti ára egészen elképesztő, 35-39 millió dollár, ami közel 10 milliárd forint. Ebből is a gyógyszeripari cégek a legnagyobb felvásárlók. A skorpióméregben található fehérjék hatásos a reumás izületi gyulladás, gyulladásos bélbetegségek és a szklerózis multiplex kezelése során is.

(wikipedia.org)

Borítókép: sephora.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Egy karóra Porsche tulajdonosoknak

4 ingatlan Magyarországon, ami többe kerül, mint 1 milliárd forint

10 meglepő tény a Rothschildok-ról

EZÉRT JÓ BEFEKTETÉS AZ ARANY