ÍGY ISMERJ MEG ÚJ EMBEREKET GYORSAN

Your network is your net worth. Azaz az igazi vagyonodat azok az emberek jelentik, akiket ismersz. Az életünkben szinte elkerülhetetlen, hogy új emberekkel találkozzunk, mégis sokan csak nagyon kevés igaz barátságot vagy bármilyen egyéb emberi kapcsolatot alakítanak ki. Pedig tanácsot, bizalmat vagy éppen szeretetett csak a körülöttünk lévő emberektől kaphatunk. Mondunk most 10 szokást, amit érdemes az életed részévé tenned, hogyha több embert szeretnél megismerni.

1. Tölts időt emberek között

Gondold végig, hogy hányszor volt lehetőséged új embereket megismerni az elmúlt 1 hónapban. Hányszor kerültél új környezetbe vagy új társaságba. Először ezen érdemes elkezdened dolgoznod, azaz növelned kell azoknak az alkalmaknak a számát, amikor új emberekkel találkozhatsz. Fontos, hogy ez nem csak bárokban vagy szórakozóhelyeken lehetséges. Ugyanúgy megismerhetsz másokat egy sporteseményen, egy autós találkozón vagy éppen egy kávézóban.

2. Lépj be egy klubba vagy szervezetbe

Ha van hobbid, esetleg szívesen tennél valamilyen cél érdekében, akkor azt nem csak egyedül teheted. Kutass olyan csoportok után, akikkel azonos az érdeklődési körötök. Gyakran a rengeteg közös témának köszönhetően így lehet a legjobb kapcsolatokat kiépíteni.

3. Építs személyes márkát az interneten

A 21. Század egyik legnagyobb lehetősége, hogy nem csak akkor lehetünk híresek, hogyha bekerülünk egy tv csatorna műsorába vagy egy kiadónak megtetszik a zeneszámunk. A YouTube, az Instagram és a Facebook lehetőséget ad arra, hogyha valamiben tehetséges vagy, azt közel teljesen ingyen átadd a követőidnek. Hogyha valóban kiemelkedő és érdekes az, amit csinálsz, akkor egy idő után cégek és magánszemélyek egyaránt elkezdenek majd megkeresni. A személyes márkádnak köszönhetően a pénz és a tapasztalat mellett rengeteg új embert ismerhetsz meg.

4. Önkéntesség

Segítségre mindenhol szükség van, ahol fontos a cél. Az, hogy segítesz boldogabbá fog tenni téged és a körülötted lévő embereket is. A jó hangulat pedig segíteni fog a kapcsolatok kialakításában.

5. Merj beszélni

Hogyha valakivel egy liftben utaztok, együtt vártok a fodrásznál vagy éppen a repülőtökre, akkor mindig lesz közös témátok. Egyszerre mindketten ugyanazt csináljátok. Miért kéne csendben állnotok vagy ülnötök egymás mellett? Használd ki az újabb lehetőséget arra, hogy új embereket ismerj meg.

6. Tanulj meg fecsegni (is)

Magabiztos vagy akkor is, amikor nem a legjobb barátaiddal kell beszélgetned? Hogyha nem, akkor gyakorolnod kell. Bár ritkán visznek előre a néhány másodperces szóváltások, sokszor szükségesek. Meg kell tudnod értetni magadat mindenkivel, akivel életed során találkozol.

7. Mondj igent a meghívásokra

Hogyha meghívnak egy rendezvényre vagy egy buliba akkor menj el. Valószínű, hogy egy hónapban csak egyszer-kétszer kapsz meghívást valahova, ezért hogyha teheted, mindenképpen élj a lehetőséggel.

8. Hívj el embereket

A kialakult kapcsolataidat ápolnod is kell, aminek a legjobb módja a közösen töltött minőségi idő. A számodra fontosabb emberekre mindig szakíts időt, legyen az egy közös ebéd, mozi vagy kiállítás.

(pxhere.com)

9. Figyelj oda a külsődre

Az ápoltság és az igényesség nagyon fontos része a kapcsolatteremtésnek. Ezt talán kár is magyaráznunk. Hogyha jó a kisugárzásunk, az emberek szívesebben kerülnek majd közelebb hozzánk.

10. Ne felejtsd el, hogy kik az igaz barátaid
 
Fontos megtalálni azokat az embereket, akikben korlátlanul megbízunk. Hogyha megtaláltad kik az igazi barátaid, sose engedd el őket. Ápold a kapcsolatotokat, mert ők lesznek ott számodra akkor, amikor esetleg minden más összeomlik. Sose legyen számodra annyi ember fontos, hogy ne maradjon időd az igazi barátaidra.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Novitec Maserati Levante

10 dolog, amit nem tudtál a BMW-ről

EZÉRT GOLFOZNAK A GAZDAGOK

Patek Philippe X Virgil Abloh