10 dolog, amit nem tudtál a Mercedes-Benz-ről

A cég alapítói Karl Benz és Gottlieb Daimler voltak.  Az eredetileg Daimler Benz néven alapított vállalat 1890-ben kezdett el autógyártással foglalkozni. Jelenleg a Mercedes adja el a legtöbb prémium autót az egész világon, 2018-ban összesen 2,31 milliót. Mondunk most nektek 10 dolgot, amit nem tudhattatok a cégről.

1. Mercedes egy 11 éves lány neve volt

Egy Emil Jellinek nevű ausztrál diplomata autókereskedése mellett versenyzéssel is foglalkozott. A pályán a Daimler autóit használta. A céggel való jó kapcsolata révén rendelt egy neki tervezett kocsit, amit lánya után Mercedes 35hp-nek nevezett el. Az autó annyira jó volt, hogy Jellinek gyakorlatilag minden versenyt megnyert vele, amin elindult. Daimler az autó sikerét látva úgy döntött, hogy megtartja a nevet és az egész autómárkát így fogják hívni.

2. Bertha Benz utazott először hosszabb útra modern autóval

Karl Benz felesége férje tudta nélkül egy 209 kilométeres útra vitte a cég egyik legelső elkészült autóját. Mivel az emberek korábban nem láttak hozzá hasonló járművet az egész országban híre ment az esettnek.

3. A Mercedes-Benznek különleges megállapodása van a világ legnagyobb luxushotel láncaival

A cég dolgozik azon, hogy a világ minden részén otthon érezhessék magukat a tulajdonosok. A legtöbb luxushotelláncban számíthatunk extra szolgáltatásra, amennyiben Mercedes tulajdonosok vagyunk. Az ingyen koktél és a nagyobb szoba mellett van olyan hotel, ahol a legtöbb extra szolgáltatást is díjmentesen vehetjük igénybe a két cég megállapodásának köszönhetően.

4. A Maybach nem autókkal keres a legtöbbet

A Mercedes tulajdonolja a Maybachot. A legtöbben onnan ismerhetik a céget, hogy a Mercedessel együtt folyamatosan próbálnak konkurenciát teremteni a Bentley és a Rolls-Royce számára. Bár ez eddig nem jött össze, a Maybachnek nem is ez a fő bevételi forrása. A cég eredetileg nagy motorok gyártásával foglalkozik, amit repülőgépek, hajók és tankok használnak. A második világháború német tankjainak motorjait is a cég készítette.

5. A Mercedesé az Airbus Group 22.5%-a

A repülőgépgyártó profitjának egy része a Mercedesnél landol, így kellően kiveszik részüket a repülés folyamatosan növekvő népszerűségéből.

6. A három pontból álló logó majdnem kapott egy negyedik pontot is

A logó azt jelenti, hogy a márka földön vizen és levegőben is a legjobbnak számít. A designját folyamatosan letisztultabbá próbálták tenni az évek során, azonban a három pont sosem változott. Egyszerr felmerült, hogy mégegy ponttal egészítik ki, ami az űrt jelképezte volna, azonban ezt végül nem lépték meg.

(pxhere.com)

7. Karl Benz volt a világ első jogosítvány tulajdonosa

Az első autók megjelenése után jöttek rá a törvényhozók, hogy feltételekhez kellene kötni a vezetést. A jogosítvány rendszer bevezetése után a Mercedes alapítója kapott először engedélyt 1888-ban.

8. Az új S-class parfüm rendszerrel érkezik

Egy bizonyos Sabine Engelhardt 4 különböző illatvilágot dolgozott ki, ami jobb hangulatot teremt az autóban. A rendszer a parfümöt az egész autóban szétszórja és ezáltal minden utasunk kellemesebben érezheti majd magát.

9. A cég önvezető kamionon dolgozik

A Mercedes úgy tervezi, hogy 2025-ben mutatja be azt a kamiont, amivel megpróbálják majd megelőzni a jövőt. Vezetés közben a sofőr hátradőlhet és másra is koncentrálhat, hiszen úgy tervezik, hogy a jármű hiba nélkül tudja majd teljesíteni az utat.

10. Egy 1954-es Mercedes Benz w196 a világ 4. legdrágábban eladott autója

Az autó elképesztően sikeres volt a versenyeken és összesen kilenc világbajnokságot nyertek vele. Ez volt az egyetlen w196-os, ami nincs múzeumban vagy a cég közvetlen tulajdonában. A 2013-as aukción az Egyesült Királyságban közel 32 millió dollárt fizettek érte.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

A VILÁG LEGDRÁGÁBB HOTELSZOBÁI

EZÉRT JÓ BEFEKTETÉS AZ ARANY

10 kérdés, amit fel kell tenned mielőtt gazdag szeretnél lenni

10 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL DAN BILZERIANRÓL