10 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL KARL LAGERFELDRŐL

Február 19-én elhunyt Karl Lagerfeld. Több, mint 30 évig volt a kreatív igazgatója olyan világmárkáknak mint a Chanel vagy a Fendi. Pályafutása alatt rengeteg divat és művészeti projektben vett részt és alkotott jelentőset. Jellegzetes öltözködését mindenki ismerte: fehér, lófarokban megkötött, hátranyalt haj, fekete napszemüveg és kesztyű. Egyike volt a 20. századi divattörténet meghatározó alakjainak. Mondunk most 10 dolgot, amit nem tudhattatok Karl Lagerfeldről.

1. A macskáját tartotta a legszebbnek az egész világon

A designer sokáig kutya mániás volt, azonban macskákra váltott, mert nem igényeltek extra törődést és sétáltatást. Miután Karl egyre ismertebbé vált, nagyon gyorsan felismerték az utcán, így nem szeretett sétálni a városban. Macskáját, Choupettet imádta, mert könnyű volt tartani, mindig tiszta volt és állítása szerint számára a leggyönyörűbb.

2. 1976 óta lófarokban hordta a haját

Megunta a kezelhetetlen göndör haját és hátranyalta majd lófarokba kötötte. Azután egyedül annyit változott, hogy megőszült. Nem használt semmilyen hajápoló szert, csak száraz sampont.

3. Eredetileg rajzfilmkészítő akart lenni

A szakma mindig vonzotta, azonban hamar rájött, hogy a divatszakmában sokkal több pénzt tud keresni. Korábbi álma sose valósult meg, azonban a divatiparban befutott karriere minden szempontból pótólta érte.

4. Nem ivott és nem dohányzott

Azt mondta nincs ideje alkoholt inni, mert elalszik tőle és dohányozni sincs ideje, mert szüksége van a kezeire a munkájához. Állítólag minden lefekvés előtt kezet is mosott. Életének utolsó szakaszában is aktívan és rendszeresen dolgozott, még akkor is amikor már gyengélkedett.

5. Egy fotós, Hedi Slimane motiválta arra, hogy lefogyjon

Karl 40 kiliogrammot dobott le, amire a fotográfus személye és munkája inspirálta. Alacsony kalóriatartalmú diétájáról még könyvet is írt.

(pedestrian.tv)

6. Ellentmondásos véleménye volt a közösségi médiáról

A designer londoni központjában lévő öltözőkben iPadek kaptak helyett. A tabletek selfie módba voltak állítva Lagerfeld által kitalált filterekkel. Ennek ellenére azt nyilatkozta egyszer, hogy nem érti a közösségi médiát és gyűlöli a selfieket. Kiegészítőket tervezett telefonokhoz és még saját emoji alkalmazása is volt emotiKarl néven.

7. Filmet rendezett Pharell Williamsel

A forgatások Párizsban folytak és többek között Cara Delevingne is szerepet kapott benne.

8. Utálta a nagy könyveket

Egyszer azt mondta, hogy a könyveknek könnyen kezelhetőnek kell lenniük, hogy ne legyen szüksége emberfeletti erőre ahhoz, hogy olvashassa őket.

9. Imádta a Pepsit

Állítólag, hogyha elment egy partyra, külön ember vitte számára kedvenc italát, a Pepsi Maxot.

10. Személyesen ő találta ki a Chanel híres logóját

A Chanelt ma már mindenki a logójáról ismeri meg, azonban nem volt ez mindig így. A tervező érkezésekor hozta az ötletet, ami mára már meghatározó része a márkáról kialakított képnek.

Borítókép: hollywoodreporter.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

15 dolog, amit nem tudtál a Bentleyről

A világ 5 legdrágább magánrepülője

Elise GT1 – A legdrágább Lotus

Jeff Bezos új otthont vett