10 hiba, amit nem szabad elkövetned vállalkozóként

A világ leggazdagabb emberei szinte kivétel nélkül vállalkozásokból gazdagodtak meg. Ha bárki azt gondolja, hogy vállalkozóként kevesebbet kell dolgozni vagy könnyebb pénzt keresni az téved. Egy cég beindítása rengeteg és kitartó munkát igényel és csak évekkel később a tökéletes rendszerek felépítése után tudunk kicsit háttérbe vonulni és kevesebbet vállalni. Sokan azonban nem jutnak el idáig. Mondunk most nektek 10 hibát, amit nem szabad elkövetned, hogyha vállalkozol.

1. Nem változtatsz az életmódodon

Hogyha elkezdtél egy céget, de nem alakítottad hozzá az időbeosztásod, akkor hamar azt veszed majd észre, hogy a kelleténél kevesebbet foglalkozol vele. Egy cég vezetésébe az elején biztosan nem fér bele heti több bulizás például. Ha teheted helyezd teljesen előtérbe az üzletet.

2. Túl korán nagylábon élsz

Bár lehet, hogy megkerested az első pár millió forintot, azzal az a dolgod, hogy visszaforgasd a vállalkozásodba és még nagyobbra növeszd. Felejtsd el a luxuskiadásokat egészen addig, amíg például egy autó vagy egy ingatlan már nem lesz számodra komoly kiadás.

3. Azt hiszed, hogy mindent tudsz

A partnereidet és a mentorodat azért választottad, hogy mindig mindenben melletted álljanak és ellássanak tanácsokkal. Emellett valamennyi ügyfeled vagy vásárlód el fog látni visszajelzésekkel, amit érdemes a lehető legkomolyabban venned, hiszen belőlük élsz. Miután senki sem tökéletes, biztosan hallhatsz majd olyasmit, amiben fejlődnöd kell.

4. Beszélsz róla, de nem csinálod

Minden ötletről akkor derül ki, hogy jó vagy rossz, amikor megvalósítod. Lehet, hogy sokkal jobb ötleteid vannak mint más sikeres vállalkozóknak, azonban ők meg is valósítják azokat folyamatosan. Minden ötletedet írd le és a legjobbakat kezd el minél gyorsabban megvalósítani.

5. Túl korán feladod

Mindig emlékeztesd magad rá, hogy nem néhány hónapos, hanem több éves munka áll előtted. Hogyha túl korán abbahagyod, akkor biztosan nem jársz sikerrel.

(rawpixel.com)

6. Túl sok mindent szeretnél egyszerre eladni

Ha a megtaláltad a számodra tökéletes iparágat, itt az idő, hogy megtaláld a kulcsterméked. Soha ne kezdj egyszerre sokkal, mert a fókusz elvesztése miatt lehet hogy egyikben sem leszel majd sikeres.

7. Nem a legjobbat keresed, hanem a legolcsóbbat

Mindegy miről van szó, mindig a legjobb minőségű nyer a végén. Ha az általad nyújtott terméket a létező legjobbra szeretnéd fejleszteni azzal hosszútávon biztosan csak nyerni fogsz. Ezt leginkább a munkatársaid megtalálásánál érdemes kezdeni. Egy alkalmazott nem attól jó, hogy olcsóbban vállalja a munkát. Precíz és megbízható kollégákra van szükséged, akik hosszútávon garantálják majd a sikert.

8. Nem vezetsz, csak számonkérsz

Az alkalmazottaidtól csak annak a feladatnak az elvégzését tudod számonkérni, amit átbeszéletetek és aminek szabtatok határidőt. Nem elég csak gondolni valamire. Ahhoz, hogy meg is valósuljon azt egy feladatként, érthetően meg kell tudnod fogalmazni.

9. Nem figyelsz a költségekre

Teljesen mindegy mennyire király irodát álmodtál meg, hogyha nincs miből fedezned. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy egy hirtelen felfutási szakaszban észnélküli költekezésbe kezdenek és a jó forgalom ellenére se marad pénz a cég számláján. Nagyot álmodni muszáj az előrejutáshoz, de sose felejtsd el rendben tartani a pénzügyeket.

10. Nem kapcsolsz ki

Nem csak mennyiségben, hanem hatékonyságban is tudod növelni a munkát. Ehhez egy lelkileg és fizikailag is kipihent emberre van szükség. Sose felejts el eleget aludni és sportolni, amik alapkövetelmények ehhez.

Borítókép: rawpixel.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Itt a legdrágább irodát bérelni

Ezt hordja Post Malone

10 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL A BUGATTIRÓL

100 ezer dollárba kerül ez a kutya