5 dolog, amit a gazdag emberek nem mondanak el a szokásaikról

A gazdagság sokak számára a problémamentes, hibátlan élet szinonimája. Bármit megvehetnek maguknak, és életüket a legnagyobb kényelemben élik.
Egy dolog viszont biztos: ahhoz, hogy valaki gazdaggá váljon, sok dologgal kapcsolatban meg kell változtatnia a látásmódját.
Tartsatok velünk a mai videónkban, ahol elmondunk 5 dolgot, amit a gazdag emberek nem mondanak el a szokásaikról és hétköznapi életükről.

  1. A spórolás

Ahogyan már több videónkban is említettük, ahhoz hogy valaki nagyobb vagyont legyen képes felhalmozni, meg kell tanulnia a pénzel tudatosan bánni. A gazdagok körében ez a tudatosság viszont teljesen abuszurd, gyakran fukar méreteket is ölt. Ha meglátnak egy 10%-os kupont az újságban, az olyan érzés, mintha dollárjelek csillognának a szemeik előtt, és biztos, hogy a következő bevásárlásnál ezzel vásárolnak.
Emellett nagyon jellemző rájuk az úgy nevezett „nem elkölteni a pénzt olyan mint spórolni” látásmód. Ez azt jelenti, hogy ha megspórolsz 2000$-t, mert nem business classon repülsz, akkor az olyan érzés, mintha valaki fizetne neked 2000$-t. Te nem ülnél egy kényelmetlen székben 3 órán keresztül 2000$-ért?

  1. A pazarlás utálata

A pazarlás kidobott pénz és energia, amit a gazdagok mélységesen megvetnek. Bármire szükség lehet mégegyszer, semmit nem érdemes csak úgy eldobni. Pat Brennan, a Brennan Builders tástulajdonosa állítása szerint még a gemkapcsokat is egyesével megőrzi, hogy újra és újra használni tudja őket. Vagy ott van August Turak, több sikeres szofvercég tulajdonosa, aki elmondása szerint a mai napig a legkisebb darabig elhasználja a szappant, szárazra préseli a fogkrémes tubust és saját zöldségeket termeszt.
Továbbá a Georgiai Egyetem felmérése alapján a leggazdagabb emberek átlagosan ugyan úgy 4000 ft-ért vágatják le a hajukat, mint bárki más. A gazdagság tehát nem jelenti azt, hogy nem értékeled azokat a dolgokat, ami nem kerül vagyonokba, hanem inkább megtiszteled őket.

  1. Folyamatosan befektetési lehetőségeket keresnek

Sokaknak furcsa lenne, ha a mindennapi életük során sok dologban egy befektetés lehetőségét vélnék felfedezni, pedig ez nagyon jellemző a gazdag emberekre.
Figyelik a híreket, és nyitott szemmel járnak az utcán, mert amit valamiben fejlődési és profitszerzési lehetőséget látnak, lecsapnak rá.
Így gyakran szeszélyesen, átgondolatlanul fektetik be a pénzüket magas kockázat mellett.
A magas kockázat azonban a legtöbb esetben magasabb profittal is kecsegtet, így nem csoda, hogy nem feltétlenül biztonsági játékosok.
Peter Shankman sikeres vállalkozó például a Titanic című film megjelenésekor az utolsó centjeiből készíttetett 500, „Elsüllyedt, tedd magad túl rajta” feliratú pólót, amit 6 óra alatt eladott. Ezután a sztoriját beküldte a USA Today újságnak, aminek hála a következő két hétben további 10000 pólót adott el, ezzel nagyon rövid időn belül 100000$-t keresett, amiből az első vállalatát alapította.

  1. A büszkeség

Eddig ugyan inkább pozitív dolgokat soroltunk, hát most itt egy kevésbé szimpatikus, ez pedig a büszkeség, ami gyakran sznobsággal, megvetéssel, lesajnálással párosul.
Allen Wong multimilliomos szoftverfejlesztő nyilatkozta egyszer azt, hogy „Amikor mások házába megyek, nem szeretek tévét nézni a kisebb képernyőjükön, és hallgatni a sovány sztereó hangrendszerüket. Olyan érzés, mintha kissé vakon és süketen tévéznék.”
Ezen kívül pedig nem érdemes meglepődnünk, ha olyan dolgokat látunk egy gazdag ember házában, ami hatalmas önimádatra vall. Ilyen például a rengeteg textílián előforduló saját monogram, vagy egy-egy nagyobb festmény a ház tulajdonosáról.

  1. A cselekedetorientáltság

Nagyon ritka az, hogy valaki egy gazdag embert henyélni lát. Persze nekik is szükségük van kikapcsolódásra, de a legtöbb esetben ezt is aktívan teszik, például utazással, vagy golfozással. Nem szeretnek leülni, elmélázni, hanem sokkal inkább szeretik, ha folyamatosan történik valami körülöttük, és ők résztvehetnek benne. Azt sem szeretik, ha a környezetükben bárki lustálkodik. Nagyon sok gazdag ember még a barátait is inkább dolgoztatná, csak hogy ne lássa őket tétlenkedni.
Szeretik magukat hasonlóan tevékeny emberekkel körülvenni, akiknek a jelenléte még egy kicsivel feljebb viszi az életük fordulatszámát.

Borítókép forrása: Bangkok Post

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

300 millió forint egyetlen Instagram posztért

Ferrari 488 Pista

Ezek Afrika legjobb helyei

Rick Ross villájától leesett az állunk