50 Cent nem zenéből kereste a legtöbbet

50 Cent bár egy ideje már nem zenéléssel foglalkozik a legtöbbet, annyira nincs oka aggódnia a pénzügyei miatt. 50 Centről kevesen tudják, hogy sikeres üzleti karriert épített fel a zene mellett.

A legtöbb üzletben pénzügyi befektetőként jelent meg vagy esetleg ismertségét használta fel egy-egy márka felfuttatására. Többek között aktív befektetései vannak zenei management, tévé és film produkciós, cipőgyártó, parfüm, szeszesital-gyártó, videójáték, alkalmazásfejlesztő, könyvkiadó, fejhallgatógyártó…stb. cégekben.

(wallpaperup.com)

A G-Unit kiadót 2003-ban alapította és egyből megállapodott a Reebokkal, hogy közös cipőt gyártanak. A G-Unit könyvkiadással is foglalkozik, például 50 cent saját könyveit is ők adták ki. E mellett a cég film- készítéssel is foglalkozik, több produkciójukban az alapító is aktívan részt vesz.

(vitaminwater.com)

Egyik legnagyobb üzlete egyértelműen a VitaminWater eladása volt, amiben résztulajdonosként volt jelen a cég nagyköveteként. A Coca-Cola a céget 2007-ben 4.1 milliárd dollárért vette meg, 50 tulajdonrésze 100 millió dollárt ért. 50 cent az eladás után is aktív része maradt a cégnek.

(hollywoodreporter.com)

2014-ben visszatért az italok világába, ezúttal azonban alkoholban látott potenciált. Az Effen vodka kisebbségi tulajdonosa lett. Szintén ebben az évben kötött 78 millió dolláros megállapodást a FRIGO Revolution Wear nevű luxus ruhagyártóval.

(3.bp.blogspot.com)

Úgyhogy 50 cent a zenehiány ellenére sem unatkozik és úgy tűnik, hogy a sokak által pletykált csőd miatt sem kell annyira izgulnia.

Borítókép: cnbc.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

10 dolog, amit nem tudtál a Louis Vuittonról

A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB CIPŐJE

Drake autókollekciója nem hagy kívánnivalót maga után

St. Moritz Hotel – Svájc