A VILÁG 5 LEGMAGASABB ÉPÜLETE

Ha egy város telkeinek az értéke növekszik, a helyek száma pedig csökken akkor felfele érdemes terjeszkedni. A közelmúltban folyamatosan fejlődött a technika, ennek köszönhetően egyre magasabb épületek jöttek létre a világban és folyamatosan épülnek az újabb rekorderek. Összegyűjtöttük, hogy mely felhőkarcolók férnek be jelenleg a top 5-be.

5. Lotte World Center

A Dél-Koreai Szöulban található torony 556 méter magas és 123 emeletes. Építését 2017-ben fejezték be, 13 év tervezés és előkészület után. Irodák üzletek és hotelek találhatók benne.

(kpf.com)

4. Ping An FInance Center

115 emelet található benne és 599 méter magas. Az épület Shenzenben Guangdong tartományban található. Irodák, hotelek, boltok és konferenciaközpont is található benne. A liftjei szupergyorsak így hamar felérünk a tetejére.

(kpf.com)

3. Abraj Al-Bait Clock Tower

A 601 méter magas torony nevéhez több rekord is tartozik. Ez a világ legmagasabb szállodája, a világ legmagasabb toronyórája és a tetejét dísziti a világ legnagyobb óra számlapja. A torony Szaúd – Arábia kormányának tulajdonában áll, közel a világ legnagyobb mecsetéhez, amely a muszlimok legszentebb helye. A toronyban egy 1000 fős imaterem, 5 csillagos hotel és 5 szintes bevásárlóközpont is megtalálható.

(skyscrapercenter.com)

2. Shanghai Tower

A szupertorony 632 méter magas és 380 ezer négyzetméter alapterülten fekszik. 128 emeleten megtalálható többek között kilátó, hotel, bevásárlóközpont és iroda is. Itt működnek a világ leggyorsabb liftjei.

(pinterest.com)

1. Burj Khalifa

A maga 828 méterével 2010 óta vezeti a toplistát. Az Egyesült Arab királyság korábbi elnökéről kapta nevét. 57 lift és 8 mozgólépcső teszi könnyebbé a közlekedést. Hotelek, irodák és lakások találhatóak benne. 5 és fél év alatt készült el.

(emirates247.com)

Borítókép: cnn.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ő A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBERE

AZ ISTENEK ELEDELE – AZ ÖN KONYHÁJBAN

Ezt kapjuk a Maldív-szigeteken 10 millió forintért

A VILÁG 5 LEGDRÁGÁBB HÁZA