A VILÁG LEGNAGYOBB ÉPÜLETE

A világ legmagasabb épülete még mindig a Burj Khalifa. Legtöbbször a magasságuk szerint mérik le az épületeket. Mi azonban most a világ legnagyobb alapterületű épületét mutatjuk be.

(airlineratings.com)

A világ legnagyobb épülete repülőgépgyárként működik. Nem csoda, hiszen egyszerre több utasszállítót kell tudniuk úgy mozgatni, hogy elférjenek egymás mellett.
A Boeing Everett Factory a Washington állambeli Everettben található és közel 400 ezer, egészen pontosan 399,480 négyzetméter egybefüggő területen folyik benne a gyártás. Többek között itt készül a törzse a Boeing 747, 767, 777 és 787 repülőgépeknek is.

(aberdeen.com)

A gyár építésének a tervét 1966-ban jelentették be, miután a Boeing egy 25 darabos megrendelést kapott a Pan American World Airwaystől a 747-es gépeiből. Összesen 315 hektárnyi területet vásároltak meg. A területen elhelyezkedő épület 30000 dolgozót szolgál ki. Többek között tűzoltóság, biztonsági csapat, kávézók, éttermek és fitness terem is található benne. Aki itt vállal munkát annak vagy nagyon jó tájékozódó készségre van szüksége vagy térképre.

Borítókép: science.howstuffworks.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

10 jele annak, hogy sikeres leszel

A világ 11 legdrágább autója

56 millió dolláros villa Bel Airben

Lebegő otthon Miamiban – $5.5M