„Az öltözködésben, a külsőben, meg a vásárlásban te magad vagy a fontos és nem a ruhadarab.” – interjú Lakatos Márkkal a Bóta Café-ban (x)

Lakatos Márk stylist volt a Bóta Café újabb adásának a vendége, aki mesélt gyermekkoráról, az agárdi nyarakról. Minden nyáron ott töltötte idejét, mivel nagyapjának pecsenyesütője volt ebben a városban. Beszélt arról, hogy mennyire öntörvényű gyerek volt, és ezt főleg az iskolában mutatta meg. Megemlítette általános iskolai élményeit, ahol színdarabokat csinált, jelmezeket, díszleteket tervezett és szövegeket írt, tehát már itt jelentős érdeklődést mutatott a kreatív dolgok és a divat iránt.

Márk mesélt a Bóta Café-ban a kiskori és tinédzserkori súlyproblémáiról, illetve arról az időszakról, amikor bevallotta szüleinek, hogy meleg. Egészen sokáig titkolnia kellett ezt a dolgot, mert akkoriban teljesen máshogy álltak ehhez az emberek, mint manapság. Ezután elutazott Madridba, ahol egy egészen más világ tárult elé. Márk elmondta, hogy Madridban sok olyan mozgalom volt, ahol elfogadtatták az emberekkel, hogy ez egy melegbarát város. Egy teljesen más közeg volt és teljes mértékben belevetette magát az ottani dolgokba. Melegdiszkókba járt, parókákat, ruhákat csináltatott magának. Stylist életének tehát egy nagyon fontos állomása volt a spanyol főváros. Madridban idegenforgalmat tanult, de felvételizett az SZFE-re is, ahová nem vették fel. Lakatos Márk elmondása szerint neki a színházi rendező szakra kellett volna inkább jelentkeznie és nem pedig színésznek. Nem akart férfi monológokat mondani, mert sokkal inkább a női főhősökkel tudott azonosulni. Tehát többek között az identitása miatt sem sikerült jól a felvételi. Ezután ment a jogi egyetemre, de már az elején tudta, hogy nem ez az útja, csak szülői hatásra választotta ezt a pályát.
Ezt követően az idegenforgalomban kezdett tevékenykedni. Spanyolokkal, franciákkal dolgozott együtt, egy utazási irodát csinált. Ezután Nagy Ervin színész elvitte egy filmjére, ahol megkérte, hogy találja ki a jelmezét, ott találkozott Gryllus Dorkával, majd fotózásokra hívták és innen elkezdődött egy kapcsolatépítés, valamint elindultak a styling munkái is. Mesélt arról, hogy gyerekkora óta három dolog foglalkoztatja igazán, és ez a gasztronómia, a színház, és a divat.

Márk megemlítette a Pride-ot is az interjúban, és elmondta:

„A Pride egy nagyon pártolandó dolog.”

Viszont elmondása szerint, nem szereti a nagyon harcos, túlzottan befeszülős polgárjogi törekvéseket, neki ezek mindig furák voltak. Őszerinte a humoros, vicces, szabadszellemű dolgokkal sokkal jobb hatást lehet elérni. Egészen gyerekkora óta szeretett harsányan öltözködni, ez most is jellemző rá. Nincs nagy ruhatára és Márk is azt az elvet követi, hogy vásárolj kevesebbet, válassz jól és vigyázz a ruháidra.

Az elmúlt évekhez képest sokat változott a véleménye rengeteg dologgal kapcsolatban, akár a magánéletben, az emberi kapcsolatok terén is. Megtanulta mire van szüksége, kicsit lelassult és terápiákra jár.

Mesélt színházi jelmeztervezői munkáiról, élményeiről, és az általa tervezett jelmezekről, illetve látványtervezői, produceri teendőiről is. A Dekameronról, amely az ő saját látványvilágával készült el. Ami minden esetben egy új műfaj, keveréke a színháznak, a filmnek és az online világnak, és amely rengeteg animációs és filmes jelenetet hordoz magában.
Saját étterme újranyitott a Hold utcai piacon, és különböző gasztronómiai videókat is készít a követői számára. Márk szerint:

„A főzés ugyanolyan styling munka… Ízekből, kulturális élményekből, színekből táplálkozik.”

Mesélt tévés szerepeiről, megjelenéseiről, és elmondta, hogy ő nagyon sok helyre elmegy, ha hívják. Ahhoz nagyon szélsőséges, bántó műsornak kell lennie, hogy ő nemet mondjon egy felkérésre. Azokat a műsorokat szereti, ahol több emberrel leülhet és elmondhatja a saját véleményét, akár más világnézetű emberrel is, ugyanis Márkot nem zavarja a bulvár. Őszintén beszél és szereti elmondani a saját véleményét, akár a másságával kapcsolatban is. Lakatos Márk azt vallja, hogy az öltözködésben és a külsőben te magad vagy a fontos és nem a ruhadarab.
A munkájában is egy határozott személyiség, kemény döntéseket hoz, és így tudja keretek között tartani a munkáit és természetesen így tud együtt dolgozni a többi emberrel. Állítása szerint nagyon izgalmas dolgokat csinál, és ezért is keresik meg nagy cégek, nagy projektekkel kapcsolatban.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Így fog kinézni a Ferrari SUV-ja

10 dolog, amit nem tudtál a Mercedes-Benz-ről

Minimalista mennyország tökéletes kilátással

A világ legdrágább kutyafajtája