Okosan vagy keményen érdemes dolgozni?

Gyakori vita. Mi ér többet: hogy ha nagyon keményen dolgozunk vagy ha okosan? Esetleg mindkettő? A legtöbb sikeres ember titkának fontos része a munkamorálja. Többek között az általuk végzett munka rendszeressége és szervezettsége a kulcs sikerükhöz.

Nincs vita abban, hogy az embernek nagyon keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy megteremtse sikerének alapját. Ahogy az sem kérdés, hogy ha okosan szervezzük a tevékenységünket, akkor sokkal gyorsabban és sokkal több feladatot tudunk elvégezni.

A sikernek nincs pontos képlete. Sokan nagyon kemény munkával érnek el komoly eredményeket és vannak, akik inkább arra törekednek, hogy minél kevesebb idő befektetésével minél többet érjenek el és ezáltal is tudnak haladni.

Egy biztos, minden részén az életnek, a világ legsikeresebb emberei pályájuk elején rengeteget és nagyon okosan dolgoztak. Nem csak az egyik, hanem mindkettő együtt maximálisan.

A világ leggazdagabb emberei gyakran heti 80 órát töltöttek folyamatos munkával azért, hogy az általuk vezetett vállalat elinduljon a megtervezett pályán. Emellett folyamatosan azon dolgoztak, hogy rendszereket építsenek föl és megtalálják a legjobb munkatársakat. Ezek már az okos munka részei, mind-mind abban segítenek, hogy időt spóroljanak nekik és segítsenek minél több dolgot elérni. Szintén nagy kincsük az idő, egyetlen percet sem szeretnének elvesztegetni, így igyekeznek minél jobb időbeosztást összeállítani.

Amikor a saját munkrendünkön gondolkozunk, érdemes végiggondolnunk, hogy mi számunkra a legjobb és mik a céljaink. Hogyha egyszerűen sok pénzt akarunk keresni és imádjuk a munkánkat, akkor a megoldás, hogy minél több munkát rakjunk bele abba, amit csinálunk. Fontos azonban rájönni, hogy az élet sok más dolgára így biztosan kevesebb időnk jut majd.

Abban az esetben, ha az okos munkát választjuk akkor általában érdemes nem a pénzt elsődleges célnak megjelölni. Durva általánosítás, de hogyha kevesebbet dolgozunk, akkor valószínüleg kevesebbet is fogunk keresni. Azonban hogyha nem a pénz a cél így a felszabadult időnket azzal tölthetjük majd, amivel szeretnénk.

Ha olyan célokat tűztünk ki magunknak, amiket a területünkön csak nagyon kevés ember ért el, akkor viszont nincs kérdés. Nagyon sokat kell dolgoznunk és folyamatosan figyelnünk kell rá, hogy minél hatékonyabban tegyük, csak így érhetjük el a kítűzött céljainkat.

Borítókép: pixabay.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ford GT – könyörögnek, hogy megvehessék

PHILIPP PLEIN X MANSORY

AZ ISTENEK ELEDELE – AZ ÖN KONYHÁJBAN

10 IGAZSÁG, AMIT SENKI SE AKAR HALLANI