Ezekben a cégekben tulajdonos Jay-Z

A világ leggazdagabb rappareinek listáján 2018-ban már nem P Diddy volt legelöl, aki az előkelő második helyen ért célba. Új ember foglalja el az első helyet. Habár a zenei toplistákat mostanában nem ő uralja, valószínűleg a vagyon szerinti listával is megelégszik.

A lista első helyén Beyonce férje Jay Z végzett. A rapper vagyonának nagyságát nem csak a zenének köszönheti. Karrierje mellett üzletemberként tevékenykedik és befektetései meghozták az eredményt. Üzletei felfuttatására hatékonyan használta kapcsolatrendszerét, ismertségét és meglévő tőkéjét.

Többek között ruhamárkák, étteremlánc, sportmanagement vállalat, két kiadó és a Tidal zenestreaming szolgáltató fő vagy résztulajdonosa. Vagyonát több, mint 1 milliárd dollárra becsülik, ami közel 300 milliárd forint.

A rapper folyamatosan építette üzleteit miután befutott az 1990-es években. Első komolyabb vállalkozása a Roc – A – Fella Records megalapítása volt 1995-ben. A zeneipar mellett rengeteg különböző területen fektetett be és hozott létre vállalkozásokat.

A sportmanagement területére a Roc Nation Sports nevű cégével lépett be.

(variety.com)

A Spotify és az Apple Music legnagyobb versenytársának szánt Tidal zenestreaming alkalmazásnak sikeréhez úgy járult hozzá, hogy kiváló kapcsolatrendszerének köszönhetően a világ top előadóinak exkluzív zenéit tudják nyújtani az előfizetőknek.

Rocawear néven saját ruhamárkát alapított majd 2007-ben 204 millió dollárért eladta a márka jogait az Iconix Brand Group-nak.

40/40 Club néven egy magas minőségre törekvő sportbárt nyitott Manhattanben 2003-ban. A hely olyan sikeres lett, hogy 5 másik városban is nyitottak már egységet.

2008-ban szórakoztatásra és fellépésekre szakosodott kiadót nyitott, ahova olyan előadók tartoznak, mint Rihanna, J. Cole, Shakira, Dj Khaled, T. I. Vagy Big Sean.

Borítókép: djbooth.net

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ebből áll Jeff Bezos egy napja

STÍLUSOSAN MEGOSZTANI EGY ÉLETÉRZÉST

Rick Ross villájától leesett az állunk

Bill Gates 10 titka a sikerhez