Ezt nem tudtad a Gucci-ról

A céget 1921-ben alapította Guccio Gucci Firenzében és a közel száz év alatt a legnagyobb forgalommal rendelkező olasz divatmárkává nőtte ki magát. Minden évben sok milliárd euró értékben értékesíti a termékeit. A márka régóta része a világ 100 legértékesebb brandjének is. Mondunk most 10 dolgot, amit nem tudhattatok a Gucciról.

1. Kényszerből hozták létre a Bamboo táskát

1940-ben fasiszta diktatúra volt Olaszországban, aminek következtében nagyon nehéz volt megfelelő minőségű bőrhöz jutni. A hiány leküzdéséhez barnított nádat használt a cég, ami annyira népszerűvé tette a táskát, hogy a mai napig készítik a Bamboot, ami az egyik legikonikusabb terméke a Guccinak.

(thefifthcollection.com)

2. Guccio Guccinak 6 gyermeke volt

Feleségével neveltek 3 fiút és három lányt, azonban végül csak a fiaik kezdtek el dolgozni apjuk vállalkozásában. A három fiút Ugonak, Vasconak és Rodolfonak hívták.

3. Tom Ford is dolgozott a cégben

A világhírű divattervező művészeti vezetőként érkezett a céghez 1994-ben. Állítólag nagy szerepe volt abban, hogy megteremtették a luxus márka imidzsét a Guccinak. Egészen 2005-ig dolgozott a vállalatnál.

4. Sok ismert márka tartozik a cégcsoporthoz

Nem csak a Gucci-n dolgoznak a cég alkalmazottai. Többek között ide tartozik a Bottega Veneta, a Stella McCartney és az Yves Saint Laurent is.

5. Mindössze 22 dollárért adták el az első részvényüket

Először 1995-ben volt lehetőség részesedést vásárolni a cégben, mindösszesen 22 dollárért. Természetesen azóta sokkal többet ér és a Párizsi Euronext tőzsdén kereskednek a cégcsoport papírjaival.

6. 2012-ben beperelték a Guesst

A két cég között jogi vita alakult ki egy védjegy birtoklás ügyében. A Gucci végül 4.7 millió dollárt nyert.

7. Saját múzeumuk van

A Bolognában található Palazzo della mercanziaban tanulhatunk a cég történetéről. Az 1715 négyzetméteren mindent megtuthatunk a Gucciról.

8. Együttműködnek az UNICEF-fel

2005 óta működnek együtt. A cég valamennyi boltja forgalmának egy bizonyos százalékát a gyermekek számára fentartott alapnak adja. Minden évben közösen dolgoznak azon, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a tiszta ivóvíz, az egészségügy és az oktatás.

(conversationsabouther.net)

9. Folyamatosan kampányolnak a nők jogaiért

A Chime for Change nevű szervezettel együtt dolgoznak a női egyenjogúságért. 2013 óta 210 különböző projektet indítottak el együtt.

10. Övék volt a világ legdrágább farmerja 1998-ban

A Guinness rekordok könyvébe is bekerült a cég, a Genius Jeansnek nevezett termékével, ami akkor 3,134 dollárba került.

+1 Gucci 40 évesen indította el a brandet

Nem akartunk kihagyni ezt a pontot, mert kellő motivációval bír és megmutatja, hogy tényleg sose késő elindítani valami új dolgot. Az alapító 40 évesen kezdte el cégét Firenzében és láthatóan jó döntést hozott.

Borítókép: harpersbazaar.my

 

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

SIKER ÍZE, A KONYHA GYÉMÁNTJA

Íme Cristiano Ronaldo autókollekciója

Zedd házát látva nem jutunk szóhoz

10 jele annak, hogy sikeres leszel