Az elmúlt 10 év 5 legjobb befektetése

A befektetések világa bonyolult és tudást, illetve tapasztalatot igényel. Meglévő vagyonunk kezelését szakértelem hiányában érdemes inkább olyanra bízni, aki nálunk jobban ért hozzá. Egy befektetés valós kockázatának a megítélése nehéz, hiszen rengeteg tényező befolyásolhatja. Azonban volt 5 olyan cég, illetve valuta az elmúlt 10 évben, ami bármiféle hozzáértés nélkül is szinte soha nem látott profitot termelt nekünk, ha jókor vettünk belőlük.

Bitcoin (Wccftech)

Bitcoin

Az elmúlt pár év talán legnagyobb sztorija egyértelműen a kriptovaluták előretörése volt, ami a Bitcoin nagyon gyors növekedését is magával hozta. A média által is keltett hype, a valuta árának egészen elképesztő növekedését eredményezte. Aki 2009-ben akár csak 10 centért is, de vett Bitcoint, az jelenleg biztosan dollár milliomos. Az elmúlt jópár hónapban azonban úgy tűnik, hogy véget ért a gyors növekedés, hiszen a valuta árfolyama stagnál. Ki tudja, hogy újra eljön-e a Bitcoin aranykora?

Apple (Wired)

Apple

A céget senkinek sem kell bemutatni. Az iPhone eladásai hosszú ideig hihetetlen tempóban nőttek és rengeteg bevétele volt a vállalatnak. 2007-ben 10 dollár környékén mozgott egy részvény, ma pedig ennek az árnak majdnem a hússzorosát éri. A cég innovációs ereje mostanában kevésbé érezhető, azonban még mindig rengeteg pénzt termelnek, és nem látszik olyasmi, ami megakadályozná ezt a közeljövőben.

Netflix (The Zone)

Netflix

A cég nemrég kezdett csak el megjelenni Magyarországon, azonban Amerikában már régóta a video streaming piac legerősebb szereplői. 2008-ban 4 dollár környékén mozgott a papír ára, ma ugyanezért 300 dollár környékén kérnek.

Google (Google)

Alphabet / Google

Kevesen tudják, de a Google “Alphabet” néven található a tőzsdén, ami az azt tulajdonló cégre utal. Bár nem sokszorozódott annyira a cég értéke, mint a többi papíré, a vállalat technológiai értéke továbbra is megkérdőjelezhetetlen, és még így is sikerült közel ötszörös értéknövekedést elérnie az elmúlt 10 évben.

Priceline.com (cloudinary.com)

Priceline

A cég neve azért is meglepő lehet, mert itthon egyáltalán nem ismert. A cég utazásközvetítéssel foglalkozik és papírjai elképesztő növekedést mutattak az elmúlt 10 évben. 100 dollár körüli árról 10 év alatt egészen 2000 dollárig is felmászott a papír ára az elmúlt időszakban.

Borítókép: Collierscanada.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ez az Hublot legdrágább órája

Tengerparti luxus villa Ibizán

EZ THAIFÖLD TITKA

A világ legdrágább autója