10 DOLOG, AMIBEN JÓK A GAZDAGOK

Ha esetleg olyan ember vagy, aki görcsösen azon dolgozik, hogy ne legyen gazdag, akkor ez a cikk nem neked szól. A világ top milliárdosainak szokásait és életútját tanulmányozva könnyen rájöhetünk azokra az alapvető készségekre, amik elengedhetetlenek a gazdagsághoz, mutatunk most nektek 10 ilyet.

1. Idő management

Egy nap mindenkinek 24 órából áll, még a gazdagoknak is. Azonban abszolút nem mindegy, hogy mire használjuk a rendelkezésre álló időnket. Ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban, a legtöbb munkát el tudjuk végezni, kiépített rendszerekre és alapos időbeosztásra van szükségünk.

2. Emberismeret

Az utad során renget ember sodor majd össze az élet. Fontos, hogy tudd kiben bízhatsz és kiben nem. Így találod majd meg az általunk már sokszor emlegetett mentorokat és partnereket.

3. Pénzügyek

 Ha nem vagy tisztában az alap pénzügyi kifejezésekkel, akkor a lehető leggyorsabban pótold be. A pénzt nem csak megkeresni kell, hanem meg is kell tartani, ezt talán kár is magyaráznunk.

4. Türelem

Korábban már említettük a türelem fontosságát, azonban egy cég felépítéséhez például még annál is sokkal több türelemre van szükség mint elsőre gondolnánk, így fontos elsajátítani azt a képességet, amivel még a legkilátástalanabb helyzetekben is elképesztően türelmesek tudunk maradni.

5. Meggyőzés

 Pénzt abból fogsz keresni, hogyha eladsz valamit és itt a valami tényleg nagyon tág fogalom. Azonban fontos tudatosítanunk magunkban, hogy minden egyes eladásnál meg kell győznünk valakit. Ezért akik sokat adnak el azok általában nagyon jól értenek az értékesítéshez, azaz a meggyőzéshez.

6. Problémamegoldás

 Utunk során rengeteg problémával és akadállyal fogunk találkozni. Ez azonban egyetlen dolgot jelent, lehetőséget arra, hogy megoldjunk valamit. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, elképzelhető, hogy akár több százszor vagy több ezerszer meg kell majd ismételnünk ezt a folyamatot.

7. Irányítás

 Ha létrehoztunk valamit, ami igazán nagyra nőtt, gyorsan rájövünk majd, hogy egyedül nem tudunk benne minden feladatot ellátni. Pontosan emiatt, hamar szükségünk lesz munkvalállalókra, akik a saját tudásukkal segítik a mi sikerünket. Nekik azonban irányokat kell szabnunk és motiválnunk kell őket, ami egy jó vezető két nagyon fontos készsége.

8. Kapcsolatépítés

A kapcsolatok fontosságát egyre kevesebben vitatják. Sokan azonban összekeverik az igazságtalan előnyszerzéssel. Egy jó barát vagy ismerős támaszt jelent a nehezebb időszakokban és tanácsokkal lát el, amikor szükséged van rá.

9. Takarékosság

Pénzügyi értelemben az a leggazdagabb, akinek a legtöbb pénze van. Ez nagyon egyszerűnek hangzik, de mégis sokan elfelejtik. A legtöbb pénzt úgy tudod megtakarítani, amíg nem vagy elégedett a bevételeiddel, hogyha valamennyi költésedet számon tartod és elengedsz mindent ami nem segít a céljaid elérésében.

10. Tanulás

Egy korábbi videónkban már elmondtuk, de ez annyira fontos, hogy elmondjuk mégegyszer. Aki nem tanul az lemarad. Az igazán gazdagok folyamatosan tanulnak és fejlesztik magukat. Mindenkinek ezt javasoljuk.

Borítókép: youthincmag.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Íme Cristiano Ronaldo autókollekciója

A világ leggazdagabb Dj-i

Ez a legdrágábban eladott James Bond autó

Így készül a Ferrari