10 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL WARREN BUFFETTRŐL

Buffettet a világ egyik legjobb befektetőjének tartják, az általa vezetett Berkshire Hathaway több, mint 60 céget tulajdonol. Jelenlegi magánvagyona kb. 83 milliárd dollár. 2008-ban egy ideig még a leggazdagabb ember is volt a világon, jelenleg a harmadik helyen áll a Forbes 400-as listáján. Mondunk nektek most 10 dolgot, amit nem tudhattatok Omaha jósáról.

1. 11 évesen vette az első részvényét

Sosem lehet elég korán kezdeni. Az első vásárlásai során közműcégekben szerzett részesedést. Az első adóbevallását is tinédzser korában készítette és még az érettségi előtt eladta az első cégét. 16 éves korában már havi 175 dollárt keresett, ami akkoriban több volt, mint a tanárai fizetése. Mai árakon számolva kb. 50 ezer dolláros magánvagyont gyűjtött össze a középiskolás évei alatt.

2. 50 éve ugyanannál az asztalnál dolgozik

Buffett most 88 éves és erősen ragaszkodik a megszokott dolgaihoz. Nem használ számítógépet és az irodájába se enged be sok újítást. Munkája során továbbra is papírt és tollat használ.

(time.com)

3. Napjai legnagyobb részét olvasással tölti

Munkája alapjának a folyamatos tájékozódást és olvasást tartja. Ő hozzá kapcsolódik a mondás, the more you learn the more you earn.

4. Imádja a gyorséttermeket

Kedvenc étele a hamburger, amit leggyakrabban Cherry Coke-al egészít ki. Senki nem szólhat bele, hogy mit eszik. Nem törődik azzal, hogy mi egészséges és mi nem.

5. 25 milliárd dollárt adományozott eddig

Gyermekei saját alapítványt vezetnek, amiben apjuk pénzét is kezelik. Emellett a Bill and Melinda Gates foundation-nek is adott támogatást, amit barátjának, Bill Gatesnek a felesége vezet.

6. Buffet egy normál családiházban lakik

Az Omahában található házat 1958-ban vette 31,500 dollárért és azóta is itt él. Azt mondja, hogy a világ bármelyik otthonát megvehetné, de mégse szeretne sehol máshol se lakni.

(cnbc.com)

7. Nagy támogatója a megújuló energiának

A globális felmelegedés ellen befektetéseivel és támogatásaival is harcol. 15 milliárd dollárt költött már ilyen célokra és nem rég bejelentette, hogy további 15 milliárd elköltését tervezi ugyanezen a területen.

8. Vagyona 99%-át az 50-ik szülinapja után kereste

A türelem itt tényleg rózsát termett. A korai kezdés ellenére kemény és hosszú munka után ért el igazi áttörést, köszönhetően a hosszútávú befektetéseinek.

9. 2013-ban minden nap 37 millió dollárt keresett

Többet keresett, mint legjobb barátja Bill Gates. Ennyi pénzt a világ nagyobbik része egész élete alatt sem keres meg.

(thestreet.com)

10. Többek között az Apple és a Coca-Cola egyik legnagyobb befektetője

Buffet egyik taktikája, hogy amikor sok pénze van, azt általában amerika legnagyobb vállalataiba fekteti. Cégének 28 milliárd Apple és 18 milliárd dollárnyi Coca-Cola részvénye van. De tulajdonos a Bank of America-ban és a Delta Air Linesban is, illetve övé az egész Duracell is, amit mi leginkább elemeiről ismerhetünk.

Borítókép: cnbc.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

10 dolog, amit nem tudtál az Audiról

A VILÁG 10 LEGGYENGÉBB VALUTÁJA

56 millió dolláros villa Bel Airben

Az Apple székháza minden képzeletet felülmúl