7 DOLOG, AMI EGYÁLTALÁN NEM IGAZ A WALL STREET FARKASÁBAN

A Wall Street farkasa 2013 végén jelent meg és kb. azonnal világsiker lett. Az elmúlt évek egyik legikonikusabb és legtöbbször emlegetett filmje a mai napig. Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio neve természetesen eleve garancia volt a sikerre, azonban itt mindketten elképesztően nagyot alkottak. Közel 3 órán keresztül le se tudjuk venni a szemünket a képernyőről és akár negyedszerre vagy ötödszörre újranézve is izgalmas és érdekes.

Sok vállalalkozó tekinti alapműnek és motiváló erőnek, ami azonban már nem biztos, hogy egyértelműen jó. A filmben gyakorlatilag egy több éven keresztül elkövetett bűncselekménysorozatot látunk, aminek semmi köze a valódi vállalkozói léthez. Szerencsére a filmben kellően kiemelik az életmód és a bemutatott üzleti módszerek hatásait és következményeit, azonban sok néző hajlamos azokat elfelejteni. Számunkra sokkal inkább szórakoztató, mint a valóságba könnyen átültethető mű a Wall Street Farkasa.

Azt talán mindenki tudja, hogy a film igaz történeten alapszik és Jordan Belfort egy valódi személy, aki a mai napig tart motivációs előadásokat és ad el könyveket. A film nagyobbik része teljesen meg is felel a valóságnak azonban a rendező és a forgatókönyvírók gyakran adtak hozzá a történethez olyan elemeket, amik bár látványosabbá tették a filmet, egyáltalán nem igazak. Mondunk nektek most 7 dolgot, ami egyáltalán nem igaz a Wall Street Farkasában.

1. Jordan Belfort nem egy étteremben ismerte meg Donnie Azoff-ot

Talán az egyik legemlékezetesebb jelenet. A filmben a Donnie-t alakító Jonah Hill és a Jordant alakító Leonardo Dicaprio egy étteremben találkoznak, miután Donnie észreveszi a parkolóban álló Jaguart. Azt mondja, hogyha mutat neki egy 72 ezer dolláros csekket, akkor azonnal felmond a munkahelyén és elkezd neki dolgozni. Jordan mutat neki egyet és Donnie ott helyben telefonon keresztül kilép munkahelyéről.

A valóságban azonban ez a jelenet sosem történt meg. A két embert Jordan Belfort felesége mutatta be egymásnak. Donniera akkora hatással volt a találkozó, hogy amikor hazaért azonnal bejelentette feleségének, hogy elkezd brókernek tanulni.

(Wall Street farkasa)

2. Nem rendeztek törpe dobáló versenyeket

A filmben egy céltáblát állítanak az iroda közepére, majd bukósisakos törpe embereket dobálnak rá. Ez a jelenet szerencsére szintén nem igaz, a valóságban sosem történt meg.

Bár elismerték, hogy valóban fizettek apró termetű embereknek, hogy showelemként részt vegyenek a bulijaikon, azonban állításuk szerint mindig barátságosak voltak velük és sosem dobálták őket.

3. Jordan Belfortot senki se hívta a Wall Street Farkasának
 
Talán ez a legmegdöbbentőbb, de a szerkesztőknek kellett találniuk egy jó címet a film és a könyv számára.

A cég korábbi alapítói elmondták, hogy senki se hívta farkasnak a vezetőt, ezt csak a film és a könyv kedvéért találták ki. Jordan Belfort azóta jól profitál a névből, hiszen ezen a néven írta a könyvét és ezt a nevet használja, amikor motivációs előadóként tart tréningeket vagy előadásokat.

4. Soha nem voltak csimpánzok az irodában.

Bár a filmben szerepelnek, valójában teljesen illegális csimpánzokat tartani bármilyen irodában és természetesen a valóságban nem is tették. A filmben is csak szigorú biztonsági feltételek és a szükséges engedélyek megszerzése mellett forgattak velük. Természetesen aranyhalat sem evett senki a valóságban és a forgatás alatt sem.

5. Nem egy Lamborghinit tört össze Belfort bedrogozva

Valóban totálkárosra tört egy autót kábult állapotban, azonban az nem egy Lamborghini, hanem egy Mercedes volt. Jordan állítása szerint nem emlékszik semmire abból az estéből, de az autóba beszállós jelenet se valós, nem volt problémája a beüléssel.

6. Mark Hanna sosem dúdolt és verte a melkasát

A filmben látható jelenet az étteremben, melyben a Mark Hannat alakító Matthew Mcconaughey veri a melkasát és hümmög közben csak improvizáció volt. A színész így melegített be a felvételek előtt, DiCaprionak ez megtetszett és úgy döntött, hogy belerakja a filmbe.

7. A színészek egyáltalán nem drogoztak a filmben

Bár sokan elképesztőt alakítanak, állítólag egyikük se fogyasztott valóban drogot a forgatáshoz, csak B vitamin tablettákat kapkodtak be. Jonah Hill rosszul is lett egyszer a nagy mennyiségű vitamintól és állítólag korházba kellett szállítani miatta.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

EZÉRT ÉRDEMES KORÁN KELNED

10 SZABÁLY A KIEGYENSÚLYOZOTT ÉLETHEZ

SIKER ÍZE, A KONYHA GYÉMÁNTJA

Hermes X Bugatti