10 IGAZSÁG, AMIT SENKI SE AKAR HALLANI

Csak azt tudod megjavítani magadban, aminek szükségességét elismered. Ahhoz, hogy jobb emberré válhassunk, sokszor rá kell jönnünk olyan dolgokra is, amiket megpróbálunk titkolni magunk elől. Mondunk most 10 igazságot, amit senki se akar hallani.

1. Ha az érzéseid irányítanak, elbuksz

Az életünk döntések sorozatának az eredménye, amiket nagyrészt az érzelmek teljes kizárásával kell meghoznunk. Hogyha sorozatosan meggondolatlanul találjuk ki a következő lépést, akkor a kártyavár egy idő után összedől.

2. Valamire gondolni vagy valamit csinálni nem ugyanaz

Gondold végig, hogy egy adott napon mivel és mennyi ideig foglalkoztál percre lebontva. Lehet, hogy te azt gondolod hogy 2 órát edzettél egy nap, azonban hogyha abból csak fél óra volt valódi mozgás, akkor aznap csak fél órát töltöttél sporttal. Legyél ősszintébb magaddal és ismerd fel gyorsabban, hogyha valamire csak gondolsz, de közben nem csinálod.

3. A pénz hiánya boldogtalanná tud tenni

A pénz hosszútávon nem fog boldoggá tenni, azonban hogyha gondot jelent a megélhetés vagy egy általad megszokott életszínvonal fentartása, az biztosan boldogtalansághoz fog vezetni. Ne utáld és ne tartsd távol magad a pénztől, hiszen az élet egy fontos része, amire gyakran szükségünk van a céljaink eléréséhez.

4. Senki nem fog tudni jól dönteni helyetted
 
Az életeddel kapcsolatos döntéseket csak te tudod meghozni. Ne számíts rá, hogy bárki is fogja majd a kezed vagy megmondja hogy mit csinálj. Tanulj meg egyedül küzdeni és egyedül menni előre. Csak külön boldogság lesz majd számodra, hogyha valaki segítséget nyújt.

(pxhere.com)

5. Mindenkinek vannak problémái, csak jobban titkolják

Senki élete se tökéletes és mindenki küzdd teljesen hétköznapi problémákkal is. Ha amiatt vagy szomorú mert másnak jobb az élete, mint neked, akkor minél gyorsabban hagyd abba. Attól, hogy másnak jó, neked biztosan nem lesz rosszabb. Emellet lehet, hogy ők is pontosan azokkal a problémákkal küzdenek mint te csak éppen jobban titkolják mások előtt.

6. Mindenért te vagy a hibás

Azért, mert nem olyan irányba tart az életed mint tervezted csak és kizárólag te vagy a hibás. Ahogy korábban mondtuk, a döntéseink sorozata miatt haladunk előre vagy hátra az életben. Biztos vannak ellenségeid és rosszakaróid, de a probléma okát akkor is mindig magunkban érdemes keresni.

7. Az elfoglaltság nem egyenlő a hatékonysággal

A rengeteg munkánál csak egy hasznosabb dolog van, mégpedig a hatékony munka. Pontosan tudd magadról, hogy mikor és mennyit dolgozol. Rendszerekben gondolkozz és ne csapongj a feladatok között. Egyszerre csak egyet, de a legjobban vagy egyszerre többet, de a legjobb munkatársakkal kell elvégezni.

8. A problémáid nagyobbik része egyáltalán nem fog érdekelni pár év múlva

Bár elképzelhető, hogy valamiért nagyon magad alatt vagy éppen, a problémáid nagyobbik része néhány év múlva nem lesznek fontosak számodra. Tudatosítsd ezt magadban és sokkal könnyebb lesz feldolgoznod néhány helyzetet.

9. Mindenki tud mondani neked olyat, amit nem tudsz

Bármilyen is az első benyomásod valakiről, ne legyél vele szemben előítéletes. Lehet, hogy fog tudni mondani neked valami olyasmit, amiről korábban sosem hallottál.

10. A megérzések működnek
 
A megérzéseink nagyon nagy ajándékok és általában működnek, így ha tehetjük, érdemes hallgatni rájuk. Egyben ez egy jó visszajelzés is, hiszen amiben igazán hiszünk, azzal kapcsolatban általában a megérzésünk is jó.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

4 ingatlan Magyarországon, ami többe kerül, mint 1 milliárd forint

Elindult Magyarország első luxus piactere

Justin Bieber elképesztő autókollekciója

Ezért gazdag Dubai