A VILÁG 5 LEGGYORSABB AUTÓJA

Olyan, megvásárolható autókat mutatunk most be, melyeknek végsebessége egészen elképesztő. Bemutatjuk nektek a világ 5 leggyorsabb autóját. A listánk alapja a 2018 decemberéig megjelent hivatalos adatok.

A világ jelenlegi ötödik helyezettje a Bugatti Veyron Super Sport

(bugatti.com)

A végsebessége 431 km/óra. Amikor a Volkswagen felvásárolta a márkát, a legfőbb célja a világ leggyorsabb autójának legyártása volt. Az eredeti Veyron el is érte ezt a célt, 1.7 millió dollárért élvezhettük a w16-os motor és az 1000 lóerő által nyújtott teljesítményt.

Azonban a rekordot hamar megdöntötte az SSC Ultimate Aero és a Bugatti újra versenybe szállt a Veyron Super Sporttal. Fejlesztettek az autó aerodinamikáján a motor pedig 1200 lóerős lett. Az újabb rekorddöntés nem sikerült, de ez lett akkor a világ második leggyorsabb, a Vitesse változat pedig a világ leggyorsabb nyitott tetejű autója. Azonban azóta teltek az évek és már négyen megelőzték a Veyron Super Sportot.

A negyedik a Hennessey Venom GT 434 km/ órás teljesítménnyel.

(youtube.com)

Az amerikai céggel nem utoljára találkoztunk a toplistán. 2014-ben az autó végsebességét egy irányba mérték csak meg, azonban a hivatalos rekordhoz két irányban kell megtenni ugyanazt a pályát. Emiatt a hiányosság miatt a Guinness Recordok könyve nem nyilvánított hivatalossá a mérést, de bizonyíthatóan képes volt ekkora teljesítményre a Venom GT.

A harmadik a Koenigsegg Agera RS, aminek 447 km/óra a végsebessége.

(wikipedia.org)

Jelenleg hivatalosan ez az autó a leggyorsabb a világon, azonban mégiscsak a harmadik helyen áll a listánkon. Ennek az az oka, hogy listánk első két helyezettje még nem mérettette meg magát hivatalosan, illetve nem szállították még le az első tulajdonosoknak az autót.

A hivatalos rekorddöntéshez a Koenigsegg lezáratott egy 11 mérföldes útszakaszt Nevada közelében. A kétszer megtett út végsebességének átlaga számít rekordnak, magyarán az út során át is lépte a rekord sebességet az autó.

A második autót valószínüleg kevesen ismerik, a neve SSC Tuatara és 483 km/órás végsebességet képes elérni.

(wikipedia.org)

A Shelby SuperCars egy korábbi, Aero nevű modellje még a világ leggyorsabb autójának járó címet is elnyerte a 2007-ben mért 412 km/órás végsebességével.

A Tuatara egy 5.9 literes supercharged V8-ast használ az elképesztő sebesség elérésére. Az autócsodából összesen 100 darab készül és 2019-ben kezdik el leszállítani az első darabokat tulajdonosaiknak.

A listánk aelső helyezettje a Hennessey csúcsmodellje a Venom F5, ami 484 km/ órás teljesítményre képes.

(Hennesseyperformance..com)

A sebesség eléréséhez az autó egy 1600 lóerős, 7.4 literes twin-turbo v8-ast használ. Egészen elképesztő, de az autó képes rá, hogy összesen 30 másodperc alatt 0-ról 400 gyorsuljon majd teljesen megálljon. A cég ennél a modellnél sem mérette le még hivatalosan a rekordot.

Borítókép: hennesseyperformance.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Nézz be Kanye West és Kim Kardashian otthonába

A világ 10 legértékesebb márkája

A VILÁG LEGDRÁGÁBB HOTELSZOBÁI

10 MUNKAKÖR, AMIT EL FOGNAK VENNI A ROBOTOK