Ezért ér ennyit az Apple

Az Apple a világ egyik legértékesebb és évek óta a világ legértékesebb tőzsdén lévő vállalata. 2018 augusztus elsején az Apple elérte az 1000 milliárd dolláros cégértéket.

A kaliforniai cég a kezdeti növekedését hihetetlenül innovatív megoldásainak köszönhette. Olyan termékek fűződnek a nevéhez, mint az iPod, az iPhone vagy a MacBook. Ez az innovációs boom azonban mintha véget ért volna, hiszen az elmúlt pár évben nem túl sok újdonságot kaptunk a cégtől, az Apple Watch pedig eléggé nehézkesen indult és nem durrant akkorát, mint várták.

(appletoolbox.com)

Mégis az Apple rendelkezik a világon talán egyik legnagyobb törzsvásárlói közösséggel. A legtöbb iPhone, MacBook vagy iPad tulajdonos ismét az amerikai cég termékeit választja, és a legtöbben mintha meg se éreznék az árváltozást vagy a csökkenő innovációs megoldásokat. Bár a termékeladások lassuló ütemben nőnek, sőt bizonyos esetekben csökkennek (iPad), a cég továbbra is rengeteg profitot termel és még több tartalékot gyűjtött az elmúlt években. A világ egyik legnagyobb készpénz állományán ülnek éppen a következő lépést várva.

Sokan azt gondolják, hogy Steve Jobs halála után Tim Cook csak fenntartani tudta a céget, de nem tudta tovább emelni. Ez pénzügyi értelemben biztosan nem igaz, azonban a cég mentalitásában biztosan szükség lenne valami újra, ami ismét érdekesebbé teszi majd az Apple-t.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Richard Mille 56-02 Tourbillon Sapphire

A világ 11 legdrágább autója

10 dolog, amit nem tudtál a Mercedes-Benz-ről

18 milliárd forintos gyémántkoponya