10 jele annak, hogy sikeres leszel

Az interneten meggazdagodással vagy életvezetéssel kapcsolatos tanácsok után kutatva könnyen találkozhatunk közhelyeket puffogtató szövegekkel. A legtöbbször automatikusan azt gondoljuk, hogy ezek egyszerűen nem igazak. Pedig talán inkább csak túl egyértelműek. Nincsen semmilyen titok vagy csak kevesek által ismert képesség, amivel garantálni lehet azt, hogy valaki sikeres legyen. Azonban bizonyos készségek fejlesztése és a gondolkodásmódunk megváltoztatása elengedhetetlen ahhoz, hogy előbbre jussunk annál, mint ahol éppen tartunk. Elmondunk nektek 10 dolgot, amik segítenek minket az életben és akár a siker előjelei is lehetnek.

1. Szereted a versenyt

Bármilyen célért is küzdesz, biztosan lesznek versenytársaid, akik szintén el szeretnék érni a sajátjukat. Akár vállalkozol, sportolsz vagy mondjuk alkalmazottként dolgozol, meg kell szoknod és egy idő után meg is kell szeretned a versenyt. Az, hogy néha jobbnak kell lenned másoknál, annak a jele lesz, hogy haladsz az általad kitűzött úton előre. Ha nem érzed magadban a motivációt egy versenyhelyzetben vagy nem tesz érdekessé számodra egy szituációt a versenytársak jelenléte, akkor próbálj meg javítani és fejleszteni ezen.

2. Elkezded és be is fejezed

Ennek fontosságát egy építkezés megfigyelésével lehet megérteni. Bár jelenleg valóban elképesztően pörög az ingatlanpiac, pénzt csak elkészült projektekkel lehet keresni. Egy irodaház nem félkészen hanem készen igazán értékes. És ugyanez igaz az élet más területén is, még ha nem is mindig látható a folyamat. A dolgok nem akkor lesznek igazán hasznosak számunkra, amikor elkezdjük, hanem amikor végig is csináljuk azokat. Amikor legközelebb a megvett könyv első fejezetét olvasod el, vagy 3-4 hónap után feladod a vállalkozást, amibe belekezdtél gondolj arra, hogy egy építkezés gyakran évekig is tarthat, de mégis megéri végigcsinálni.

3. Sikeresebbek nálad azok, akik körül vesznek

Gyakran mondják, hogy a körülötted lévő 5 ember szorzata vagy. Azonban ez nem azt jelenti, hogy azonnal ki kéne dobnod a legjobb barátaidat. Ha kitaláltad, hogy az élet melyik területén szeretnél sikereket elérni, akkor fontos megtalálnod a megfelelő társakat ehhez. Ha testépítő szeretnél lenni, akkor keress szakembereket, akik segítenek az edzésben vagy éppen a táplálkozásban. Ez amellett, hogy megvéd rengeteg sérüléstől, egyben segíti azt, hogy gyorsabban megvalósíthasd az általad megálmodott testet. De ugyanez igaz máshol is. Ha például vállalkozni szeretnél, keress sikeres vállalkozókat, akik segíteni fognak a nehézségek leküzdésében és egy működő cég felépítésében. Ha mindezt magadtól, tapasztalat nélkül kell megtenned az sem lehetetlen, de biztosan lassabb.

4. Türelmes vagy

Nincs semmi a világon, ami téged holnapra sikeressé tesz bármiben is. Nincsenek rövidebb utak vagy eldugott kincsek, amiket csak meg kell találni. Amikor valamit elkezdesz, tudatosítanod kell magadban hogy sok év kemény és alázatos munkára van szükséged ahhoz, hogy igazán nagyot alkothass. A motivációd megtartása mellett a türelmesség a legfontosabb ezek alatt az évek alatt.

5. Odafigyelsz az életmódodra

Ép testben ép lélek. Ha egészségesek vagyunk az javítja a gondolkodásunkat, ami aztán kihatással van az egész életünkre. A sport és a megfelelő táplálkozás a világ összes kutatása és tudósa szerint segít minket abban, hogy minél tovább aktívak maradhassunk szellemileg és fizikailag is. Fontos megértenünk azt is, hogy nincs az a drog, alkoholos ital vagy cigaretta, ami hosszútávon előrébb vinne minket az utunkon.

6. Örülsz mások sikerének

Az, hogy mások előrébb vagy hátrébb tartanak az életükben, mint te az pontosan nulla százalékkal befolyásolja a tiedet. Teljesen fölösleges irigykedned, még akkor is ha másnak talán gyorsabban sikerült, mint neked. Mások sikerét használd fel a saját boldogságod erősítésére és máris jól jártál vele.

7. Folyamatosan új dolgokon jár az agyad

Ha mindig új ötleteid vannak és könnyen elkalandozol az egyáltalán nem probléma, sőt jó. A kreativitás, majd a jó gondolatok megvalósítás elengedhetetlen az előre jutáshoz. Ha utazás vagy olvasás közben, esetleg még a moziban is azt veszed észre, hogy az adott projekteden gondolkozol, az azt jelenti, hogy az agyad nem nyugodott bele abba, hogy nem érted még el azt, amit kitűztél.

8. A sikeres emberektől jó visszajelzést kapsz

Ha megfogattad a tanácsot és megtaláltad a megfelelő társakat és mentorokat, akkor nincs más dolgod, mint meghallgatni a tanácsaikat és beültetned azokat az életedbe. A jó visszajelzések sokszor egyben jó előjelek is, hiszen olyanok dicsérnek, akik már elérték azt, amit te szeretnél és tudják, hogy mi kell ahhoz, hogy te is sikeres legyél.

(rawpixel.com from Pexels
Copy)

9. Folyamatosan tanulsz

A világ gyorsabban változik, mint valaha és a tárgyainkkal együtt a tudásunk is gyorsabban és könnyebben avul el. A folyamatos nyitottság mellett a tudás éhség az egyik legfontosabb tulajdonságunk. Ha egy adott területen mi akarunk lenni a legjobbak, akkor nekünk is kell tudnunk róla a legtöbbet. Ez a készség sokkal inkább az érdeklődésünktől függ. Ha valami nem érdekel, bárhogy is küzdesz biztosan teher lesz számodra új ismereteket szerezni róla, azonban, ha valami érdekel arról szórakozás lesz új dolgokat megtanulnod. Többek között ezzel a problémával küzdd több száz éve a világ valamennyi iskolarendszere.

10. Megszállott vagy

Amikor rágondolsz valamire azt kell mondanod, hogy muszáj megszerezned. Nincs b vagy c terv. Ha valamilyen célt kitűzöl magad elé gondolj arra mindig, hogy biztosan ezt akarom? Biztosan akkor leszek a legboldogabb, ha ezt elérem? Ki tudok tartani a célom mellett még akkor is ha sok évbe telik elérni? Ki tudok tartani a célom mellett úgy is, hogy sokan közben megpróbálnak majd lebeszélni róla? Ha bármelyikre is nem a válasz akkor lehet, hogy mégse a számodra legfontosabb dologért küzdesz. Ha azonban a válasz igen, akkor érdemes elkezdeni dolgozni a korábbi pontokon hiszen a megszállottság már megvan.

Borítókép: Sebastian Voortman from Pexels

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Villa a víz alatt

Íme Cristiano Ronaldo autókollekciója

Minimalista villa Svédországban

3 milliárd forint egyetlen karkötőért