SIKER ÍZE, A KONYHA GYÉMÁNTJA

AVAGY MINDEN, AMIT A SZARVASGOMBÁRÓL SZERETTÉL VOLNA TUDNI, DE SOSEM MERTED MEGKÉRDEZNI

Júniusban kezdődött az idei szarvasgomba-szezon. Így kiváló alkalom adódik arra, hogy közelebbről is megismerkedjünk ezzel az igazán különleges és ritka fűszerrel, élvezhessük ízének frissességet, zamatának varázsát.

Manapság, mikor az ember csak meghallja, hogy szarvasgomba, elsőre nem igazán tudja hova tenni. Egyetlen dologban bizonyos, mégpedig abban, hogy költséges mulatság, de más egyebet nem tud róla. Írásunkban röviden igyekszünk bemutatni ennek a karakteres illatú fűszernek néhány oldalát, azt, hogy hogyan is érhető el, hogyan használd, és nem utolsó sorban mi is adja ennek a gombának az igazi pikantériáját. Engedd, hogy bevezessünk a szarvasgomba világába!

Szarvasgombás só rendelése

EGY NEM HÉTKÖZNAPI ITALIAI ÉLETÉRZÉS

A szarvasgombát és a vele elkészített ételeket is számos legenda lengi körül, többek közt az is, hogy remek afrodiziákumként fejtik ki hatásuk. Egy dologban biztosak lehetünk, mégpedig abban, hogy a szarvasgombával fűszerezett étek varázslatos módon képes beindítani és megalkotni az ízek fúzióját: az örök pillanatot.

Fontos kihangsúlyozni, hogy ez egy fűszer, amiből csak kis mennyiségeket használunk. Ahogy a többi fűszernél is a kilogrammos kiszerelés ára magas, így a szarvasgombánál is. 10-20 g belőle elég egy főnek egy ételhez. Intenzív íze miatt ez az ideális mennyiség. Ha grammokban számolunk az ára már nem is tűnik olyan óriásinak. Árveréseken lehet hallani milliós összegekről, amik mindig egy egyszeri, nagyon különleges és nagy méretű gombára vonatkozik.

Pozitív élettani hatásai mellett, egy másik varázslatot is nyújt a rohanó világban: azt, amit az olaszul Dolce Vita-ként ismerünk. Carpe Diem

Nem hiába használták már az ókorban is előszeretettel. Bizonyára átéltétek már, hogy mennyire jó akárcsak egy percre is megállni, figyelni Befelé és szemlélni környezetünk. Mélyen magunkba szívni a minket körül ölelő világ szépségét, pillanatnyi falatokként élvezni életünk minden ízét, zamatát.

De mitől is olyan ritka ez a gomba? Érdemes megjegyezni, hogy a föld alatt terem a fák gyökrén. Épp ezért nem lehet az erdőben sétálgatva megtalálni. Tudás, tapasztalat és segítség kell a megtalálásához. A kutya és a disznó is egyaránt megtalálja, de a kutya a jobb választás, hiszen ő nem csábul el a szarvasgomba ízére. Egy jól képzett kutya megtalálja, kiássa és hozza a gazdinak a trófeát.
Részletesebben a szarvasgomba kereséséről itt olvashat.

Szarvasgombás desszertek

A KEVESEK ÁLTAL ISMERT TITKOS RECEPT

A szarvasgomba ízét – legyen az fehér, vagy fekete -, semmi mással nem lehet összehasonlítani. Aromáját megízlelni egy randevún, egészen biztosan nagy meglepetést, és felejthetetlen élményt nyújt. A meglepetésként adódó pillanathoz hozzájárulhat, akár egy apró fekete vagy éppen fehér szarvasgombával megbolondított csokoládé, remek párosítás lehet a szerelmesek vacsorájához a különböző ízvilágú pestok, vagy a salátákat megbolondító szarvasgombás balzsamecet. Nem véletlen, hogy a leghíresebb csábító, Casanova kedvenc étke volt. (receptet a következő cikkünkben közöljük)

A SIKER ÍZE, A KONYHA GYÉMÁNTJA

Ha belekóstoltál már sikeres üzletbe, akkor tudod milyen az íze. Nincs más dolgod, mint ezt megismertetni ezt az élményt a számodra fontos embereknek. A szarvasgomba értékét nem az illata, hanem a mérete határozza meg. Az egész évben elérhető – szarvasgomba esszenciát tartalmazó – készítményekkel már nem fog gondot okozni hogyan nyűgözd le környezetedet. Lásd őket vendégül otthonodban, vagy rendezz számukra kerti party-t, a szarvasgombás mustár, vagy a só azonnal megteremti a közös nevezőt, csipetnyi Olaszországként, mindenkinek emlékezetes élményt nyújtva.

Szarvasgombás termékek – pronti

AZ ELÉRHETŐ LUXUS

A szarvasgomba is hosszú utat jár be, amíg asztalunkra kerül. A több mint tíz féle faj közül az egyik leghíresebb és legértékesebb például a fehér szarvasgomba csak Dél-Európában terem meg. A nyári szarvasgomba hazánkban is terem szép mennyiségben.A Perugia szívéből induló Urbani család 1852 óta, immár ötödik generáción keresztül, világelsőként látja el szarvasgombával és szarvasgombás termékeivel az egész világot. Magyaroszágon az Italia Divina Kft. forgalmazza ezeket a termékeket. (www.italiadivina.hu). A termék különlegességét a tradíció az Olasz életérzés egyedi ízharmónia adja.
Ahogy az Olasz közmondás tartja „Aki erényes és erkölcsös életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát” Innentől már mindenkinek magába kell néznie és eldöntenie, hogy megkóstolja e a szarvasgombát.

www.italiadivina.hu
kövess minket facebookon: https://www.facebook.com/italiadivinatartufi
és instán: https://www.instagram.com/italiadivinatartufi/

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ez a legdrágább Lamborghini a világon

10 dolog, amit nem tudtál a Mercedes-Benz-ről

Hermes X Bugatti

5 milliárd forintba kerül ez a karóra