Ennyi luxusautót adnak el Magyarországon

Néhány hete indult el a Richlife.hu – Magyarország első luxus piactere. Az oldalon egyelőre luxus- és sportautók, valamint luxusingatlanok hirdetésére van lehetőség. Mi most annak olvastunk utána, hogy előbbi kategóriából mennyi fogy itthon, azaz mennyi luxusautót vásárolnak a hazai fogyasztók. Eláruljuk a titkot: Sokkal többet, mint gondoltuk!

2018 a legutolsó lezárt év, amikor közel ötezer új luxusautót értékesítettek. Már ez a szám is hatalmas, azonban fontos megjegyezni, hogy ebbe a statisztikába nem számítják bele azokat a gépjárműveket, amikre végül nem magyar rendszám kerül. Mivel ez ebben a kategóriában nagyon gyakran előfordul, a valós adat a tízezres darabszám környékén lehet.

A kereskedők hivatalos közlései alapján több száz autót értékesítettek tavaly Porschéból, AMG-s Mercedesből és M-es BMW-ből. DE! Még a luxuskategória csúcsának számító S-osztályból is elkelt közel 200 darab. A budapesti Bentley szalon sem panaszkodhat, ugyanis több autóra volt igény tavaly, mint amennyit Magyarország kapott.

A Ferrari kb. 30 autót értékesít itthon évente, a Datahouse szerint 10 példányra került magyar rendszám. Elkelt: 4 darab 488, 3 darab Portofino, 2 darab GTC4 Lusso és 1 darab 812 Superfast.

A felsorolt márkák mellett jelentősen tudta növelni az eladásait itthon a Jaguar, a Volvo, a Lexus és a Range Rover is.

Úgy tűnik, hogy a hazai luxuspiac ugrásszerű növekedésére az autógyártók is felfigyeltek, hiszen folyamatosan bővítik a szalonokat és hamarosan érkezik Budapestre az Aston Martin is.

Eladó vagy bérelhető luxus- és sportautókat itt találsz: Richlife.hu

Borítókép és belső kép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Hermes X Bugatti

Bugatti Divo

Így kereshetsz pénzt, amíg alszol

2000 dolláros sushi roll