10 kérdés, amit fel kell tenned mielőtt gazdag szeretnél lenni

A gazdagodáshoz vezető úton gyakran megváltozik az ember nézőpontja bizonyos dolgokról. Sokan nem hajlandóak elismerni vagy belátni, hogy nem mindig nekik van igazuk, pedig így tudunk elkezdeni dolgozni a hibáinkon és fokozatosan egyre jobbá válni. Rá kell jönnünk a pontos célunkra, az adottságainkra és a lehetőségeinkre is. Mondunk most 10 kérdést, amit fel kell tennetek magatoknak mielőtt gazdagok szeretnétek lenni.

1. Miért szeretnék gazdag lenni?

Ha megvan az okod, akkor csak minden reggel rá kell gondolnod ahhoz, hogy motiváld magad. Fontos, hogy ne csak materiális célokat tűz ki. Egy Ferrari vagy egy szép ház gondolata nem fog mindig elég erőt adni neked. Gondolj inkább egy életmódra vagy egy életstílusra. Képzeld el: hogy telne egy napod, milyen emberek vennének körül, hol élnél és mivel foglalkoznál. Gondolj a szabadságra és az önállóságra, hogy azzal foglalkozhatsz majd, amit igazán szeretsz. A legtöbben a tengerparton fekvést kb 1 vagy maximum 2 hétig tudják élvezni, amíg el nem kezdik megunni, ezért lehetőleg az ilyen tipusú tevékenységek csak egy kisebbik részét képezzék a céljaidnak, hiszen gyorsabban megunod majd, mint gondolnád.

2. Mikor leszek gazdag?

Nem csak pénzügyileg hanem az életmódodat illetően is minél előbb találd ki, hogy miért küzdesz. Minden vágyadat add össze, hiszen az is lehet hogy sokkal kevesebb vagy sokkal több pénzre van szükséged mint gondolnád. Sokkal reálisabban fogod látni ezután a céljaidat.

3. Mikről fogok lemondani?

Rengeteg dologra nemet kell majd mondanod és tudnod kell, hogy mik azok. Lehet, hogy heti kettő helyett, csak havi 1 buli fér bele az életedbe vagy el kell búcsúznod a késői kelésektől. Tudatosítsd magadban, hogy ezekre nem csak egyszer, hanem hosszú időn keresztül, rendszeresen lesz majd szükséged.

4. Hogy tudok azonnal elindulni az utamon?

Nem holnap, hanem ma kell mindent megtenned. Ismerd fel, hogy mi az, amit minden hátrányod ellenére azonnal meg tudsz csinálni és foglalkozz csak azzal. Fejezd be a halogatást és a kifogásokat, hiszen már ma is tudsz valamit tenni a céljaidért.

(pxhere.com)

5. Miben vagyok a legjobb?

Ha valamiben kiemelkedően jó vagy, azt használd, fejleszd és lehet, hogy hamarosan még valaki fizet is neked érte.

6. Mik a hibáim?

Ez is a jobbá válás egyik első lépcsőfoka. Ahhoz, hogy igazán magabiztos tudjál lenni, ismerned kell önmagadat. Ha tudod, hogy valamiben nem vagy elég jó, sose félj segítséget kérni mástól vagy fejleszteni magad benne.

7. Milyen készségeket kell elsajátítanom ahhoz, hogy gazdaggá váljak?

Ha kitaláltad, hogy mivel szeretnél foglalkozni, akkor már azt is láthatod, hogy mire lesz szükséged hozzá. Bizonyos dolgokban fejlődnöd kell és később tudatosan kell használnod a megszerzett tudást.

8. Kihez hasonló életutat szeretnék bejárni?

Bár mindenkiből csak egy van, hasonló emberek léteznek. Hogyha felmérted a saját szituációdat, akkor keress olyanokat akik hasonló helyzetből építették fel magukat vagy ugyanazt érték el, amit te szeretnél. Ne félj kutatni utánuk, tanulni és kérdezni tőlük, hiszen mindenképpen pozitív hatással lesz a saját életedre is.

9. Hogy tudok rendszert építeni vagy kiszervezni tevékenységeket?

Neked a válllkozásodon és nem a vállalkozásodban kell dolgoznod. Építs rendszereket és találd meg a legjobb alkalmazottakat, akik a saját szakterületükön a legjobb munkát fogják tudni neked nyújtani. Ne akarj mindent mások helyett végezni, te inkább az irányok kijelölésével törődj.

10. Mi miatt nem haladok gyorsabban?

Az idő érték és érdemes spórolni vele. Fontos a türelem, de nem szabad időt vesztegetnünk. Sosem lehetünk elég hatékonyak és gyorsak, mindig törekedjünk rá, hogy javítsunk a teljesítményünkön.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Robbanás előtt a Mariuhánabiznisz?

ÍGY ISMERJ MEG ÚJ EMBEREKET GYORSAN

Mercedes-Maybach 6

10 hiba, amit nem szabad elkövetned vállalkozóként