10 OK, AMIÉRT KÖRBE KELL UTAZNOD A VILÁGOT

Ahhoz, hogy folyamatosan tanulhassunk, nem lehetünk örökké egy helyben. Fontos, hogy minél több országot és kultúrát megismerjünk. Az igazi élményeket akkor fogjuk tudni átélni, hogyha nem csak a turisták által látogatott helyeket nézzük meg, hanem kicsit jobban betekintünk az adott ország életébe. Mondunk most 10 dolgot, amiért mindenképpen érdemes utaznod.

1.Fejleszti a személyiséged

Mindig törekedj rá, hogy önmagad legjobb változatává válj. Személyiségedet a legjobban nem könyvekből vagy az internet segítségével hanem gyakorlással tudod fejleszteni, erre nagyon jó lehetőség az utazás.

2. Emlékeket gyüjthetsz

Az emlékek azok, amik még 30 év múlva is biztosan velünk lesznek. Nagyon fontosak és senki nem veheti el tőlünk. Az utazás az egyik legjobb mód arra, hogy még többet gyűjtsünk belőle.

3. Rájössz, hogy mennyi mindent nem tudsz

Hajlamosak vagyunk rá, hogy azt gondoljuk már minden tudunk. Azonban amikor utazunk rájövünk, hogy a világ milyen hatalmas és mennyi, számunkra korábban teljesen ismeretlen dolog található benne.

4. Nem csak olyat, hanem azt eszel

Bármilyen étteremben is eszel, az étel biztosan nem tökéletesen olyan mintha az anyaországban ennéd azt. Semmi nem tudja jobban visszaadni a nemzeti ételek ízét, mint az adott ország éttermei vagy vendéglői.

5. Kiléphetsz a komfort zónádból

Nem a megszokott emberekkel találkozol és nem otthon ébredsz. A hirtelen ért külső hatások teljesen új kontextusba helyeznek majd számodra dolgokat és beindítják a gondolkodásodat. Elképzelhető, hogy teljesen más szemszögből látsz majd dolgokat a változásnak köszönhetően.

(baxterhoare.com)

6. Végre nem minden nap ugyanaz

A változatlanság könnyen eredményezi azt, hogy elkezded unni a hétköznapjaidat. Ha utazol, akkor végre más, valami egészen új történik veled, ami felráz és boldogabbá tesz.

7. Tanulsz

Akár filmen, könyvben vagy az interneten tanulsz valamiről, az biztosan nem lesz annyira hatásos, mintha élőben tennéd ugyanezt. A történelem egy jelentős része a mai napig megtalálható a környezetünkben és ez különösen igaz, a hozzánk közel található Európában.

8. Új embereket ismerhetsz meg

Lehet, hogy akár már te is tapasztaltad, hogy turistaként néha könnyebb ismerkedni. Egy új országba érkezve megismerheted a helyiek szokásait és gondolkodásmódját, amiből rengeteget tanulhatsz. Az is elképzelhető, hogy új barátokra teszel szert, akikkel utazásod után is tudod tartani a kapcsolatot.

9. Ötleteket kaphatsz

Rengeteg olyan dolgot láthatsz, amit korábban sehol. Lehet, hogy így jut eszedbe egy ötlet, amit megvalósíthatsz, amikor hazaértél.

10. Segít önállósodni

Sokan elfelejtik, hogy mennyit segítenek a mindennapokban nekik a körülöttük lévők. Amikor utazol, akkor a legtöbbször saját magadra vagy utalva és rájössz, hogy mennyi mindennel nem kell bajlódnod otthon. Sokkal hálásabban és boldogabban érsz majd haza.

Borítókép: welgrowgroup.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Drake autókollekciója nem hagy kívánnivalót maga után

10 hiba, amit nem szabad elkövetned vállalkozóként

Ez a világ legdrágább teája

Motivációs beszédek, amiket mindenkinek látnia kell