10 SZABÁLY A KIEGYENSÚLYOZOTT ÉLETHEZ

A saját boldogságunk megtalálásánál kevés fontosabb dolgot tudunk elképzelni. Bármibe is kezdesz, azt gondold először végig, hogy élvezni fogod-e. Ha nem tesz boldoggá például a munkád, az örökké hátráltatni fog abban, hogy előrelépj a karrieredben. Hogyha nem tesznek boldoggá a barátaid, akkor új társakat kell találnod magad köré, hiszen nincs értelme időt töltened velük. Ezeket az összefüggéseket még sokáig tudnánk sorolni, a sikertelenség kulcsát a leggyakrabban itt kell keresni. Mondunk nektek most 10 szabályt, ami fontos a boldog élethez.

1. Tarts offline időszakokat

A social media felületeken a felhasználók életük legboldogabb pillanatait mutatják meg. Hajlamosak vagyunk emiatt azt gondolni, hogy mindenki élete tökéletes, csak a miénk nem. Hogyha tehetjük, minden héten tartsunk legalább egy olyan napot, amikor teljesen kikapcsoljuk a telefonunkat és csak a saját életünkkel törődünk.

2. Először költs élményekre, aztán tárgyakra

Először a bakancslistádon legyen minden kipipálva, utána foglalkozz a garázsoddal vagy a gardróboddal. Az élmények sokkal tovább velünk maradnak majd, mint a tárgyak és sokkal hálásabbak leszünk értük, amikor később visszagondolunk rájuk.

3. Legyél hálás azért, amid van

Az életben rengeteg dolog van, amiért hálás lehetsz. Gondolj bele, hogy mit kaptál aznap az élettől, ami lehet hogy másnak éppen még soha nem adatott meg. Ne arra fókuszálj, hogy mid nincs, hanem arra hogy mid van és máris sokkal boldogabb leszel a mindennapjaidban.

4. Ne gondolj túl dolgokat

Azzal hogyha túlbonyolítasz dolgokat, biztosan nem segíted a jövődet. Érdemes átgondolnod, hogy mi vár rád, tisztáznod magadban a terveidet és a céljaidat, de utána próbálj meg a jelenben élni és élvezni azt, ami most történik veled.

5. Ne hasonlítsd össze magad mással

Felejtsd el mások életét és életszínvonalát. Neked a saját körülményeid között kell boldog és kiegyensúlyozott életet élned.

(pxhere.com)

6. Ne aggódj olyan dolgok miatt, amiket nem tudsz irányítani

Nem érdemes olyan dolgok miatt aggódnod, amiknek a kimenetele teljesen független tőled. Ellenben ha tudsz érte tenni, akkor tedd meg a lehető legtöbbet.

7. Tartsd magad az értékrendedhez

Nincsenek rövidebb utak meg kiskapuk. Egy utat vagy végigjársz vagy nem. Döntsd el, hogy neked mi fontos és mi nem az az életben. Döntsd el, hogy mikor lesz tiszta a lelkiismereted és mikor nem, majd tartsd magad mindig ehhez. Néha nemet kell mondani dolgokra ahhoz, hogy nyugalomban és lelkiismeretfurdalás nélkül élvezhessük azt, amit elértünk.

8. Mindig mondj igazat

A hazugság csak hátrafelé vezet. Nem csak az adott pillanatban, hanem sokkal később is okozhat fejfájást, amikor már esetleg nem emlékszel rá, hogy pontosan mit és hogy mondtál. Mindig csak az igazat mondd és sokkal nyugodtabb életet élhetsz.

9. Vedd magad körbe olyan emberekkel, akikkel szeretsz időt tölteni

A körülötted lévő emberek abszolút befolyásolják a mindennapjaidat. Hogyha valaki nem szimpatikus, akkor egyszerűen zárd ki az ismerettségi körödből. Semmi nem ér annyit, hogy olyan emberekkel vedd körbe magad, akiket nem kedvelsz. Akik boldogabbá tesznek, azokkal pedig próbálj meg minél több, minőségi időt együtt tölteni.

10. Figyelj az egészségedre

Sport és egészséges táplálkozás. Ez a boldog élet igazi titka. Tedd az életed részéve a rendszeres sportolást, amitől mentálisan és fizikálisan is sokkal frisebb leszel. Az egészségtelen ételektől gyorsabban elfáradsz és egy idő után a közérzeted is rosszabb lesz.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

7 DOLOG, AMI EGYÁLTALÁN NEM IGAZ A WALL STREET FARKASÁBAN

Így néz ki a mennyország? – Joali Hotel – Maldív-szigetek

Minimalista mennyország tökéletes kilátással

Az Apple székháza minden képzeletet felülmúl