A 10 legdrágább óra a világon

A luxusórák a világ egyik legkeresettebb és legcsodáltabb technológiai eszközei. A kézművesség, a hagyomány és a dizájn megfelelő kombinációjával pedig az árak az egekbe szökhetnek.
Íme a 10 legdrágább óra, amelyek ára a leggazdagabb embereket is meglepi.

 

  1. Hublot Big Bang – 5 millió dollár

 

A Hublot Big Bang órája összesen 1282 gyémántot tartalmaz, beleértve több mint 100 karátos bagett gyémántot és 6 smaragdvágású gyémántot, amelyek mindegyikének súlya meghaladja a 3 karátot. Beyoncé még 2012-ben vásárolt férjének, Jay-Z-nek egy Hublot Big Bang-et születésnapi ajándékként.

 

  1. Vacheron Constantin 57260 – 8 millió dollár

 

57 komplikációval, 2826 egyedi alkatrésszel és 242 ékszerrel megspékelve a Vacheron Constantin 57260 órája egy technológiai és művészi csúcsteljesítmény. A tervezés és a készítés 8 évig tartott, és becslések szerint 8 millió dollárért értékesítették egy magánügyfélnek.

 

  1. Patek Philippe Ref. 1518 – 11,1 millió dollár

 

2016 végén a rozsdamentes acél burkolattal ellátott Patek Philippe ref 1518 egy óraárverésen több mint 11 millió dollárért kelt el. Patek Philippe 1941-ben gyártotta az 1518-as modellt, így ez az első öröknaptár-kronográf karóra, amelyet sorozatban gyártottak.

 

  1. Paul Newman Rolex Daytona – 17,8 millió dollár

 

Az autósport rajongó filmsztár Paul Newman Rolex Daytona-ja megdöbbentő, 17,8 millió dollárért kelt el 2017-ben, így ez az óra minden idők legdrágább Rolex-e. Newman felesége, a színésznő Joanne Woodward az 1968-as Daytona órába a „Drive Carefully, Me” feliratot vésette.

Paul tovább ajándékozta lánya akkori barátjának, aki az óra eladása után jelentős mennyiségű adományt adott a Nell Newman Alapítványnak.

 

  1. Jacob and Co. Billionaire Watch – 18 millió dollár

 

A Billionaire Watch 260 karát smaragdvágású gyémántot, 167 egyedi alkatrészt és 19 ékszert tartalmaz. A szíj és a számlap egy egybefüggő 18 Karátos fehérarany konstrukció.

(Forrás: Robb Report)

  1. Patek Philippe Supercomplication – 24 millió dollár

 

Ezt az arany zsebórát 1933-ban Patek Philippe készítette az ifjú Henry Graves bankár számára. 5 év kellett a tervezéshez és építéshez, és 24 komplikációval volt ellátva, köztük egy öröknaptár, napkelte és napnyugta ideje, valamint egy csillagászati naptárral.

 

  1. Chopard 201 Karátos óra – 25 millió dollár

Ez a lenyűgöző időmérő 874 gyémántot tartalmaz, összesen 201 karát mennyiségben, amelyek a szivárvány összes színében ragyognak. A Chopard óra közepe három szív alakú gyémántból áll, sárga, rózsaszín és kék színben.

  1. Breguet No. 160 – 30 millió dollár

A darab eredeti változatát állítólag egyik szeretője készítette Mária Antónia francia királyné számára. Abraham-Louis Breguet 1782-ben kezdett dolgozni az órán, de csak Mária Antónia meggyilkolása után, 1827-ben lett kész.
Ez tartalmazta az akkor ismert összes komplikációt, beleértve a hőmérőt, a harangjátékot és az öröknaptárt. Az óra a jeruzsálemi LA Mayer Múzeumban volt látható, egészen 1983-as ellopásáig. A darabot végül visszaszerezték, és ma is látható a Mayer múzeumban.

  1. Graff Diamonds The Fascination – 40 millió dollár

A fényűző gyémánt ékszereiről ismert Graff Diamonds létrehozta a The Fascination órát, amely 152,96 karát gyémántot tartalmaz, középső 38,14 karátos gyémántjával, ami hibátlan körte alakú. Ez továbbá kivehető, és külön gyűrűként viselhető.

 

  1. Graff Diamonds Hallucination – 55 millió dollár

 

A világ legdrágább órái listán a Graff Diamonds Hallucination az éllovas. A Baselword karóra- és ékszerbörzén bemutatott példátlan órát 110 karát gyémánt alkotja. Minden színű gyémánt, beleértve a Fancy Pink, Fancy Yellow, Fancy Green és Fancy Blue, valamint minden fajta vágás, köztük a smaragd, a szív, a körte, a marquise és a kerek, kombinálva hozzák létre ezt a látványos órát.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

A világ 5 legdrágább macskája

Floyd Mayweather elképesztő autókollekciója

Nézz be DJ Khaled otthonába

Egy minimalista villa Ibizán, ahova mindig jó hazaérni