EZÉRT LAKIK SOK GAZDAG MONACOBAN

A világ legdrágább négyzetméter árai, legdrágább autói és a világ leggazdagabb emberei mind-mind megtalálhatóak Monacoban. A Franciaország déli részén található városállam a világ második legkisebb országa, mindössze 37 ezer állandó lakosa van. A Francia Riviérán helyezkedik el, de önmagában a terület nem tenné milliárdos vonzzó mágnessé, eláruljuk miért van itt ennyi gazdag vagy annak látszó ember.

(Topmarques)

Monaco alapvetően a turizmusból él és azokat szolgálja ki, akik a máshol megkeresett pénzüket élvezik ott.  Ennek köszönhetően a világ leggazdagabb országa az emberek átlagvagyonát tekintve. Pontosan ezért olyan, az ország méreteihez képest teljesen indokolatlan világeseményeket tartanak itt, mint a Foma 1 vagy a világ egyik leghíresebb és legnagyobb Yacht showja.

Szintén vonzzó lehet az országban tapasztalható biztonság. Felkészült és nagy létszámú rendőrség garantálja a rend fenntartását a mikroállamban.

Az időjárás is mindig kellemes, ritkán megy 20 fok alá a hőmérséklet. Ha ezt nem a tengerparton, hanem a vársoban szeretnénk élvezni, sok történelmi emlékeket találunk. A látványosságok mellett itt találhatóak a világ legjobb kaszinói, amiknek a jelentős része az állam tulajdonában van, bevételt generálva ezzel az országnak.

Az ingatlanbefektetők számára is igazi csemege a terület, hiszen kis mérete miatt itt találhatóak a világ legdrágább lakásai és házai. Ilyen magas áraknál a nyereség is jelentősen nagyobb közvetítés vagy fejlesztés esetén. Befektetés esetén sincs aggódni valónk, politikai értelemben a világ egyik legstabilabb országa, 700 éve ugyanannak a családnak a leszármazottai vezetik az országot, láthatóan jól.

(hellomonaco.com)

A végére hagytuk azt a vonzerőt, ami az összes eddigit felülmúlja: nincs jövedelemadó és nagyon alacsony a társasági adó az országban, ezáltal gyorsan a világ egyik legnépszerűbb adóparadicsomává vált. Bármennyi pénzt keresel, annak a jelentős részét kézhez is kapod.

Egyszer mindenkinek, ha csak pár napig is, de érdemes átéreznie az ország hangulatát.

Borítókép: telgraph.co.uk

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

10 dolog, amit nem tudtál Picassoról

Így épült a világ jelenlegi legmagasabb épülete

100 ezer dollárba kerül ez a kutya

Ilyen az, amikor egy világmárka flagship boltot nyit.