A világ 5 legdrágább országa

A turizmos folyamatosan növekszik és egyre többen ismerhetik meg a világ különböző országait. Utazás előtt mindig érdemes felkészülnünk rá, hogy a hétköznapi megélhetés akár a sokszorosába is kerülhet az itthon megszokottnak. Bemutatjuk most nektek a világ 5 legdrágább országát.

A listát a MoveHub nevű cég készítette. A számítás során az élelmiszerboltok, a tömegközlekedés, a rezsi, az étteremek és az albérletek árait vették alapul. Ezekből kiindulva hoztak létre egy indexet, melyben a New Yorki árak jelentik a 100-at. Tehát ha egy ország indexe több, mint 100 akkor drágább, ha kevesebb akkor olcsóbb New Yorknál.

A toplistások között megfigyelhető tendencia, hogy többnyire kedvelt befektetési célpontok. Általában stabil pénzügyi rendszert vagy kedvező adózási környezetet biztosítanak a cégek és a nagytőkések számára.

Az ötödik helyezett Szingapúr (borítóképünkön) 76.57-es indexel. A városállamban egyetlen korsó sör átlagosan 11 dollárba, azaz több mint 3000 forintba kerül.

A negyedik Izland 80.47-es indexel. A szigetország földje nem művelhető, ezért majdnem minden típusú élelmiszert importálnia kell hajóval vagy repülővel. Érthető módon ez az árakat is megemeli.

(nationalgeographic.com)

A harmadik Hong Kong 81.93-as indexel. A gigavárosban többek között az ingatlanárak tornázzák fel az árakat, köszönhetően a kevés helynek és a prémium kategória előretörésének.

(marriott.com)

A második Svájc 90.68-as indexel. Svájcot gyakran említik a világ legélhetőbb országaként köszönhetően a nagyszerű infrastruktúrájának, egészségügyének és a rendben tartott környezetnek. Ezt élvezni azonban pénzbe kerül, ez egész Európa legdrágább országa.

(tauck.com)

Sokan nem gondolnánk, de az első Bermuda 126.34-es indexel. Az adóparadicsom hivatalosan is a legdrágább ország, a főváros Hamilton pedig a legdrágább város az egész világon.

(nationsonline.org)

Borítókép: cnbc.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

St. Moritz Hotel – Svájc

Itt lakik Lionel Messi

A világ 11 legdrágább autója

A világ legdrágább kutyafajtája