Ez a Maldív – szigetek titka

Az Instagramon talán az egyik leggyakrabban posztolt utazási célpont a Maldív – szigetek.

A gyönyörű kék ég és napsütés tökéletesen alkalmas fotók készítésére. Az Indiától délre található szigetcsoport turisták millióit vonzza évente, akik általában hatalmas mosollyal az arcukon térnek haza. Elmondunk most 7 titkot, ami különlegessé teszi a helyet.

1. 1190 sziget együttese alkotja a szigetcsoportot. A nagyságát ki is használják, hiszen minden luxusszállodának saját szigete van. A legtöbb bérelhető villa jól el van zárva a többi nyaralótól, így garantáltan nem zavar minket senki a pihenésben.

2. Ez a világ legalacsonyabban fekvő országa. Az ország egyik pontja se magasabb a tengerszint feletti néhány méternél. A folyamatos árvizek ellen egyre hatékonyabban tudnak védekezni.

3. Az itteni szállások nem versenyeznek egymással, sőt általában ajánlják is vendégeiknek egymás szolgáltatását. A szállásadók kedvessége világhírű, nem csoda hiszen gyönyörű környezetben végzik munkájukat.

(telegraph.co.uk)

4. A szigetországnak nagyon gazdag a tengeri élővilága. A búvártúrák során könnyen bukkanhatunk ritka és különleges élőlényekre. A legtöbb szálloda saját vezetővel szervez utakat.

5. A Maldív – szigeteken mindig jó idő van. Egész évben kék ég és gyönyörű napsütés fogad. Az esők nagyon ritkák és nem olyan hosszúak, hogy elrontanák a pihenésünket. Mindegy, hogy decemberben vagy augusztusban érkezünk ide, biztosan nem ér minket csalódás.

6. Itt találhatóak a világ leggyönyörűbb vízparti villái. Kevés helyen élhetünk át ilyen vízközeli élményt. A házakat közvetlen a vízre építették és szinte alaptartozék a végtelenített medence.

7. Az interneten látható képek a szigetországról csak részben fedik a valóságot. Sokan azt mondják, hogy még a helyszínről készült fotók sem adják vissza az igazi érzést. Egyszer mindenkinek el kell mennie személyesen megtapasztalni az élményt.

Borítókép: thenational.ae

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

A világ legdrágább söre

A világ legdrágább lakása

Tengerparti luxus villa Ibizán

Ez Pablo Escobar titka