EZÉRT ÉRDEMES KORÁN KELNED

Sokan lehetetlen küldetésnek tartják a 7 vagy akár a 6 óra előtti felkelést. Ez leginkább azért van, mert elfelejtik, hogy a reggeli felkelést este kell elkezdeni előkészíteni, azaz, hogyha nem fekszel le időben és nem alszol eleget, akkor bármit csinálhatsz, biztosan nehezedre fog esni az ébredés. Mi most nem kelési technikákkal érkeztünk, hanem motiválni szeretnénk téged, hogy miért érdemes elsajátítanod azokat. Mondunk 8 dolgot, ami akkor történik, hogyha elkezdesz rendszeresen korán kelni.

1. Boldogabban ébredsz
 
Hogyha úgy kelsz fel korán, hogy előtte eleget aludtál, akkor bizonyítottan sokkal boldogabb leszel. Ez többek között annak köszönhető, hogy láthatod még felkelni a napot és sokkal motiváltabbá válsz ezáltal. Nem érzed úgy, hogy bármivel is el lennél késve, hiszen rengeteg idő áll még a rendelkezésedre.

2. Boldogabbak lesznek a napjaid
 
Hogyha jól indul a reggeled, az kihatással van utána az egész napodra is. Reggel lehetőséged nyílik sok olyan teendő elintézésére, amik aztán nem nyomják a válladat később. Érdemes az adminisztratív vagy monotonabb feladataidat reggel elvégezned, hogy utána nyugodtabban foglalkozhass azokkal a dolgokkal, amikhez igazán kedved van.

3. Élvezheted a csöndet

A város és a környezeted is még alszik vagy csak ébredezik korán reggel. Ez azt eredményezi, hogy csöndben és nyugalomban ébredhetsz és senki nem zavar.

4. Nem kell kihagynod a reggelit

A reggeli nagyon fontos az egészségünk szempontjából és csak akkor jut rá időnk, hogyha szakítunk rá. Egy nyugodt reggeli azt jelenti, hogy nem várod az ebédet már reggel 10-kor és emiatt tökéletes öszpontosítással tudsz dolgozni, már délelőtt is.

5. Lesz időd edzeni

Sokan a fogyásra és az egészséges életmódra azért legyintenek, mert szerintük nincs rá idejük. Ez a probléma megoldódott, itt az idő és mindenképpen érdemes kihasználnod. Hogyha esetleg a napjaid végén szeretsz inkább sportolni akkor próbáld ki azt az elosztást, hogy reggel a kardio edzéseket, este pedig a súlyzós gyakorlatokat végzed, ami jelentősen javítani fogja közérzeted.

6. Lesz időd leírni a napi céljaidat

Célok és cselekvés nélkül nincs eredmény, ezt sosem szabad elfelejtened. A reggel a tökéletes időpont arra, hogy leírd az aznapi céljaidat és a feladatokat, amiket el kell végezned. Minden reggel döntsd el, hogy milyen lépést fogsz tenni annak érdekében, hogy előrelépj a céljaid felé és hogyha teheted legyen az az első, amit aznap meglépsz.

7. Nincs forgalom
 
Hogyha korábban is indulsz reggel, akkor elkerülöd a dugókat és ezáltal a rengeteg feszültséget és kellemetlenséget is.

8. Végre pontos leszel

Hogyha mindig mindenhonnan elkésel, akkor nagyon gyorsan változtatnod kell. A korai kelés miatt sokkal több időd lesz és ezáltal akár korábban is meg tudsz érkezni egy megbeszélt találkozóra, ami jelentősen jobb benyomást kelt majd a másik félben.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

A VILÁG LEGDRÁGÁBB HOTELSZOBÁI

Richard Mille 56-02 Tourbillon Sapphire

Itt dolgozik a legtöbb ember a világon

A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB CIPŐJE