EZÉRT GOLFOZNAK A GAZDAGOK

A Golfról mindenkinek az jut eszébe először, hogy a gazdag emberek játszák. Ez a legtöbbször igaz is, azonban sokan nem tudják ennek az indokát. Mondunk nektek 9 dolgot, ami népszerűvé tette a vagyonos emberek körében ezt a sportot.

1. Nem muszáj fittnek lenni
A gazdag emberek általában nem fiatalok, sőt a leggyakrabban az 50-es vagy a 60-as éveikben járnak. Ez azt jelenti, hogy már megjelennek náluk az élet természetes korlátai. A golf azonban nem igényel kiemelkedő fizikai teljesítményt, így egy fájós térd vagy derék ellenére is lehet játszani.

2. Drága
Egyértelműen az egyik legdrágább sport. A felszerelés, a pályabérlés, az oktató bérezése mind-mind magas költséggel járnak, amit csak a leggazdagabbak tudnak megfizetni.

3. Biztonságos
A világ egyik legbiztonságosabb játéka. A síeléshez vagy az autóversenyzéshez viszonyítva a sérülés esélye alacsony, így hétfőn közel biztos, hogy ott lesz az irodában az, aki vasárnap elmegy egyet golfozni a barátokkal.

4. Nincs szükséged ellenfélre
Akár magad ellen is játszhatsz. A golfban nem kell közvetlen valaki ellen versenyezned így a feszültség is kevesebb.

(searock.com)

5. Nem számít a kor
A kor ellenére is lehet kiváló eredményeket elérni. Kevés az esély rá, hogy valaki 60 évesen legyőz egy 20 évest fociban, de a golfban ez bizony könnyen előfordulhat. A tapasztaltabbak itt sikerélménnyel térhetnek haza.

6. Presztízs
Ez egy világszinten elismert sport.  A golf legnagyobb támogatói többek között a Nike, Adidas vagy a Rolex, ezenkívül megjelenik elismert világtornákon és kinevelt rengeteg világhírű sportolót is. A magas presztízs szintén vonzó a vagyonosak számára.

7. Segít a mindennapokban is
Rengeteg kihívás van benne. Sokan úgy gazdagodtak meg, hogy folyamatosan megcsinálták azt, amit mindenki más lehetetlennek mondott. A golf leképezi a való életet. Okos taktikára, kitartásra és lelki stabilitásra van szükség.

8. Nincs szükség időbeosztásra hozzá
A gyakorlást könnyű beépíteni az időbe hiszen a golfpályán akkor edzünk, amikor csak szeretnénk. Ha lemondják egy tárgyalásunkat, gyorsan ki tudunk ugrani a pályára.

9. Jó lehetőség a kapcsolatok építésére
Sok gazdag ember egy helyen, egyértelműen tökéletes kapcsolatépítésre. Ha szeretnénk egy bizalmas tárgyalást elintézni, a golf pálya közepén kevés az idegen fül aki hallhatja a megbeszélésünk részleteit.

Borítókép: indianagolf.org

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

EZ A VILÁG LEGDRÁGÁBBAN ELADOTT SZOBRA

Bugatti Divo

Ezt nem tudtad New York-ról

XIII. Lajos pizza – $12,000