EZÉRT JÓ BEFEKTETÉS AZ ARANY

Aki gondolkozik a jövőjén az bizony félretesz. Kár vitatni ennek hasznosságát, az embernek mindig szüksége van tartalékra. Bárhol is tartjuk a pénzünket, biztosan vállalunk vele valamilyen mértékű kockázatot, ami a várható hozam mértékével nő. Van azonban egy olyan nemesfém, ami néha veszít az értékéből, néha növekszik, de több 100 éve az egyik legalapvetőbb és megbízhatóbb befektetési formának tartják. Mutatunk 8 dolgot, ami igazán vonzóvá teszi az aranyat.

1. A történelem során folyamatosan tartotta az értékét. Míg valuták, értékpapírok vagy bankbetétek esetén igaz az, hogy volt rá példa, amikor teljesen elvesztették az értéküket. Az arany mindig tartotta magát és nem értéktelenedett el.

2. Amikor az amerikai dollár gyengélkedik, az arany ára folyamatosan növekszik a növekvő felvásárlási kedv miatt. Bár az a dollár szerencsére ritkán esik, de olyankor sokat lehet keresni azzal, ha aranyban van a vagyonunk.

3. Az arany ellenáll az inflációnak. Azt tapasztalják az elemzők, hogy amikor a megélhetési költségek emelkednek, az arany ára is leköveti ezt.

4. 1930-as évek óta nem volt tapasztalható komolyabb deflációs időszak, az arany ára azonban akkor is emelkedett.

(defilippisfinancial.com)

5. Nem csak gazdasági, hanem politikai instabilitás esetén is kiváló befektetés. Árfolyama nem függ az adott ország politikai helyzetétől, ezért a legtöbbször ez a legjobb megtakarítási forma.

6. Az arany termelési sebessége lassul és egyre nehezebb új bányákat nyitni. A központi bankok a 2008-as válság után lelassították arany tartalékaik eladását. Ezek automatikusan az árak emelkedését eredményezik.

7. Kína és India gazdaságának erősödésének köszönhetően folyamatosan növekszik az arany eladás. India a világ legnagyobb arany felvásárló országa és egyre több ember engedheti meg magának a nemes fém használatát.

8. Ahhoz, hogy jól működő diverzifikált portfóliót építsünk fel, elengedhetetlen aranyba is pénzt raknunk. Az a tapasztalat, hogy amikor az értékpapír piac lent van, az arany mindig szárnyal.

Borítókép: tes.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Tényleg lopott ötlet a Facebook?

Fagylalt 7 millió forintért

Ezekben a cégekben tulajdonos Jay-Z

CÉGEK, AMIKET KINYÍRT A TECHNOLÓGIA