Így lehetsz gazdag a 30-as éveidre

Nem létezik olyan, hogy valaki túl fiatal, hogy gazdag vagy sikeres legyen. Akár pályakezdő vagy, vagy csak a jövőd tervezed, itt az idő, hogy elkezdd megvalósítani az álmaid.
Nem létezik tuti tipp a gazdaggá váláshoz, de ahelyett, hogy csak álmodozol a magas fizetésről, inkább hallgasd meg a következő 10 tanácsunkat, hogy a 30-as éveidre már ne legyenek pénzügyi problémáid.

1. Tervezz előre

Ahhoz, hogy vagyont tudj felhalmozni, szükséged lesz egy pénzügyi tervre. Ez egy olyan költségvetési terv, amit képes vagy hosszútávon betartani. Bármely költségvetés kulcsa, hogy segít abban, hogy a lehetőségeid alatt élj, és tudatosan költs, ami kulcsfontosságú a vagyon felhalmozása szempontjából.
A költségvetés betartása azt is biztosítja, hogy a felesleges kiadásaidat és rossz adósságaidat lenullázd. Továbbá nagyon fontos, hogy mindig képezz céltartalékot a havi-, illetve sürgős kiadásaidra.

2. Legyen több bevételi forrásod

Egyetlen bevételi forrással soha nem leszel gazdag. Aki komolyan gondolja a meggazdagodást, annak több irányból is kell, hogy pénz érkezzen a számlájára. Ez lehet egy alvállalkozás, vagy részmunka. Ajánlj fel valamilyen szolgáltatást, vagy árulj valamit.

Sokan alapítanak otthoni vállalkozást olyan területen, ami őket érdekli. Van egy új termék, vagy szolgáltatásötleted? Valósítsd meg, és kezd el árulni olyan oldalakon, mint az Etsy, vagy más online áruház. Légy kreatív és think out of box!

  1. Legyen passzív jövedelmed

A passzív jövedelem olyan bevételi forrás, amiért egy idő után csak keveset, vagy egyáltalán nem kell dolgoznod, mégis termeli a pénzt a számládon. Ez a fajta bevétel kulcsfontosságúvá válhat az idő múlásával a vagyon automatikus termelésében. Ilyenek például a jogdíjak beszedése az általad írt könyvek után, reklámértékesítés a blogodon vagy weboldaladon, vagy digitális termékek értékesítése például e-könyvek, online tanfolyamok, online workshopok, vagy videók.
Az osztalékfizető részvények is a passzív jövedelem egyik formáját jelenthetik. Esetleg adj ki egy szobát a házadban, készíts egy webshopot, vagy mobilalkalmazást.

  1. Csökkentsd a megélhetési kiadásaidat

Ahhoz, hogy növeld a vagyonod, takarékosan kell élned. A legtöbb gazdag ember nem vesz feleslegesen drága autót vagy luxusvillát. A lehető legalacsonyabb szinten tartják a megélhetési költségeiket, hogy a felesleges jövedelmüket befektessék a vagyonépítési lehetőségeikbe.
Minél több pénzt tudsz befektetni, annál nagyobb vagyont tudsz felhalmozni. Kíméletlenül csökkentsd azoknak a kiadásoknak az arányát, amelyek nem járulnak hozzá céljaid eléréséhez. Fontold meg, hogy érdemes-e egyáltalán autót használnod, vagy minden télre új kabátot venned?

  1. Tervezz hosszú távon

Döntő fontosságú, hogy hosszú távon tervezz, amikor valamilyen befektetésen gondolkozol. Továbbá érdemes minél korábban elkezdeni félretenni azokra az időkre, amikor már nem lesz aktív bevételed. A hirtelen döntések felesleges kockázatot hoznak az életedbe, amit mindenképpen érdemes elkerülni.

  1. Vállalj kockázatot

Ha komolyan gondolod a meggazdagodást, ki kell lépned a komfortzónádból, és fel kell ismerned, hogy a sikerhez vezető út a bizonytalanságon keresztül vezet. A hagyományos utak, mint az állandó munkahely és állandó kontroll ugyan biztonságosabb, de a gazdagság gyakran a kalkulált kockázatok vállalásával jön létre. Ne hagyd, hogy a félelem visszatartson, ha valami többről álmodsz, tanulj meg minden adódó lehetőséget kiaknázni.

  1. Formáld a pénzről való gondolkodásmódodat

A pénzhez való hozzáállásod és hiedelmeid befolyásolják a vagyonhoz jutási és megtartási képességeidet. Mi a filozófiád a pénzről? Mit gondolsz a megtakarításokról és az adósságok fizetéséről? Milyen az életmódod?
Ha a 30-as éveidre nagyobb vagyont szeretnél felhalmozni, akkor ezekre a kérdésekre határozott válasszal kell rendelkezned. Nem csak pénzügyi függetlenségre kell vágynod, és hajlandónak lenned belefogni a tőkehalmozásba, hanem el is kell hinned, hogy képes vagy meggazdagodni, és ezt meg is érdemled.

  1. Tedd magasra a lécet

Fiatalon képes vagy olyan lehetőségeket meglátni, ami felett mások elsiklanak, és ez téged előnyhöz juttathat. Engedd szabadjára a kreativitásodat, és tűzz ki magas célokat.

Az elméd fürge és rugalmas, ezt használd ki a nagysághoz és gazdagsághoz vezető úton. Legyél felkészülve a kudarcra, és fogadd el, hogy ez természetes. Tanulj a hibáidból, mert ez emel mások fölé, így lesznek a botlásaidból sikereid. Ne feledd el magadat a minél nagyobb álmok megvalósítására ösztönözni!

  1. Tanulj folyamatosan

A gazdag és sikeres emberek falánk olvasók, akik mindig új kihívásokat keresnek, és új ismeretek elsajátítására szánják el magukat. Folyamatosan frissen kell tartani az agyat, hogy semmilyen új információ ne kerülje el a figyelmedet.
A vagyon felhalmozása időt, erőfeszítést és odaadást igényel, de a tanulás és növekedés segít alkalmazkodni a változásokhoz, hogy hosszú távon megfontolt pénzügyi döntéseket tudj hozni a céljaid megvalósításának érdekében.

  1. Fektess magadba

Te vagy a legjobb erőforrásod! A lehetőségeid növelése és a legjobb lehetőségek felfedezésének érdekében magadba kell, hogy befektess. Ez azt jelenti, hogy megfogalmazod milyen kvalitásaid vannak, miben vagy a legjobb, és milyen dolgok érdekelnek igazán.
Fordítsd időt és pénzt a saját oktatásodra, és dolgozz készségeid fejlesztésén. Szerteágazó tudásra kell szert tenned, tapasztalatot kell szerezned, és értékes lehetőségeket kell keresned, amelyek megalapozzák a pénzügyi sikereidet.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Íme Cristiano Ronaldo autókollekciója

300 MILLIÓ FORINTBA KERÜL EZ A TELEFON

10 jele annak, hogy sikeres leszel

Így kezdik a napjukat a milliárdosok