Ez az igazság Ferrari és Lamborghini rivalizálásáról

Napjainkban a luxusautó tulajdonosok szíve általában a két márka közül csak az egyikhez húz. Ez annak köszönhető, hogy a két márkára régóta egymás riválisaként tekintenek. De vajon minek köszönhető ez? Elmondjuk a két autógyártó viszonyának történetét.

Ferrari és Lamborghini (InsideHook)

Ferruccio Lamborghini szüleinek szőlőültetvénye volt, azonban gyermeküket ez nem érdekelte, érdeklődését hamar a gépek világa kötötte le. Ebből is gazdagodott meg, nagyon sikeres traktor üzletet épített fel. Megszerzett vagyonát luxusautók vásárlására költötte, így többek között egy Ferrarit is vásárolt. Úgy gondolta, hogy az autók, amiket használ, lehetnének sokkal jobbak is. Ferrariját túl hangosnak tartotta és úgy érezte, hogy a rossz útviszonyokkal sem küzd meg elég jól. Emellett az is problémát jelentett, hogy a kuplungot is túl gyakran kellett cserélnie.

Az 1960-as években egyértelműen Ferrari uralta a luxusautók piacát. Lamborghini pedig úgy érezte, hogy nem kapott elég magas minőséget, és ezt mérnökként jelezte is a tulajdonosnak. Ferrari azonban nem törődött a kritikával, úgy gondolta, hogy Lamborghini biztosan nem ért az autókhoz. Azt mondta, nem érdekli egy traktorgyártó véleménye, és ez pont elég volt ahhoz, hogy Lamborghini elindítsa a saját autógyárát.

Elkezdett különböző designokon dolgozni és 4 hónap elteltével bemutatta első autóját a Turin Motor Shown 1963 októberében. A Lamborghini 350 GT-ből 13 kelt el 1964 végére. Azután a cég folyamatosan fejlődött és létrejött a ma már mindenki által ismert márkanév.

Borítókép: ingyen-hatterkep.eu

 

 

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Így néz ki a mennyország? – Joali Hotel – Maldív-szigetek

10 dolog, amit nem tudtál a Porscheról

2 Chainz megkóstolja a 80 ezer forintos hamburgert

EZ A VILÁG LEGDRÁGÁBBAN ELADOTT SZOBRA