Ez Pablo Escobar titka

A világ leghíresebb és legnagyobb drogterjesztőéről film és sorozat is készült már. A kokainkirályként ismert Pablo hatalma csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80%-át tartotta a kezében, amivel évente 22 milliárd dollárt keresett. A Forbes szerint 1989-ben már a világ 7. Leggazdagabb embere volt. Mondunk nektek most 8 dolgot, amit nem tudhattatok Pablo Emilio Escobar Gaviria-ról.

Első: Rengeteget költött gumiszalagra

Vagyonát készpénzben tárolta, ami elképesztő mennyiségű helyet és szervezést ígényelt. Egy hónap alatt kb 2500 dollárt költött el erre a célra.

(didyouknowfacts.com)

Második: Mindenhol tárolt pénzt

A helyszűke miatt szinte mindenhol tárolt pénzt, ahol tudott. Földbe, fára vagy a padlásra rejtve. Minden évben több millió dollárt vesztett csak a patkányoknak és természeti károknak köszönhetően.

Harmadik: Elégetett 2 millió dollárt

A rendőrök elől bujkálva a dzsungelban is rejtőzködnie kellett és pénz égetésével tartotta melegen önmagát és lányát.


Negyedik: Barátaival ki akarták fizetni Kolumbia államadósságát

Társaival mindent megtettek, hogy elkerüljék a kiadatást. Az akkor 10 milliárd dollárnyi adóssággal küzdő ország azonban nem fogadta el az ajánlatot.

Ötödik: Külön magángépet vett a pénze szállítására

A repülő utanként 100 millió dollárt tudott visszahozni Kolumbiába. Útközben még egy szigetet is vett, hogy a repülő újra meg tudjon tankolni. Később a szigetet egy igazi paradicsommá alakította, ahol barátaival mulatott.

Hatodik: Tömegközlekedéssel menekült

A rendőrök elől menekülve mindent bevetett. Egyszer társaival egy busz segítségével menekültek, amit maga Pablo vezetett.

(medium.com)

Hetedik: 800 háza volt
Ha minden ingatlanát egybevesszük, akkor megkapjuk, hogy kb 800 háza és villája volt. Családjával egy olyan villában laktak, amiben saját állatkertet hozott létre a világ különböző részeiről érkezett állatokkal. A 10 millió dollárba kerülő, Kolumbiában található villáját már leégették a rivális drogbandák.

Nyolcadik: Cukor helyett készpénzzel lepte meg gyermekeit.

Gyermekei szülinapján a pinatasokat készpénzzel töltötte fel. Kérdés, hogy az akkor még 10 év körüli gyermekek tudtak-e örülni a meglepetésnek.


Borítókép: netflix.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ezekkel a munkákkal kereshetsz sokat otthonról

10 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL WARREN BUFFETTRŐL

Úton van a Tesla Roadster

10 dolog, amit nem tudtál a Porscheról