Privát szigetek – itt nyaralnak a szuper gazdagok

Bemutatjuk nektek a világ 5 legdrágább privát szigetét, ahol a világ leggazdagabb emberei pihenik ki a hétköznapok fáradalmait.

Ötödik: Macapule Island

(wanttoberich.com)


A Mexico-ban található sziget 95 milló dollárba kerül, ami 26 és fél milliárd forintnak felel meg. A 2100 hektáros sziget még folyamatos fejlesztés alatt áll, de tulajdonosa azon dolgozik, hogy turista látványosságot hozzon létre belőle.

Negyedik: Ronde Island

(suntanner.net)

A sziget a Karib – tengeren Granadaban helyezkedik el és értékét 100 millió dollárra, azaz körübelül 27,6 milliárd forintra becsülik. A sziget területe több, mint 800 hektár. 2007-ben vált először eladóvá a sziget és akkor az első helyet foglalta el az ár szerinti versenyben, azóta azonban leelőzték.

Harmadik: Necker Island

(virginlimitededition.com)                                                                                      

A sziget a British Virgin Szigetcsoportban található és a brit milliárdos, sir Richard Branson tulajdonában van, aki a Virgin cégcsoport alapítója. Mivel az üzletember többször kijelentette, hogy ez az egyik kedvenc helye a világon így a közeljövőben biztosan nem lesz eladó a sziget, de ha egyszer mégis az lenne, 100 millió dollár körüli összeget lehetne kérni ezért a 30 hektárért. Érdekesség, hogy az akkor még 20-as éveiben járó vállalkozó mindössze 180 ezer dollárért vásárolta a szigetet, azonban az itt végrehajtott ingatlanfejlesztések elképesztő értéknövekedést eredményeztek és egyike lett a világ legexlúzívabb utazási célpontjainak. Richard Branson nem vágyik annyira a magányra, hiszen a Neckeren bárki foglalhat magának szobát, szervezhet esküvőt, sőt akár az egész sziget bérlésére is van lehetőség.

Második: Rangyai Island

(mythailandtours.com)

A sziget Thaiföldön helyezkedik el és a becsült értéke 160 millió dollár, azaz 45 milliárd forint. A sziget 20 percre található a Phuket-i reptértől és az érkezésünk után 45 hektáron élvezhetjük a tökéletes időjárást és a világ egyik leggyönyörűbb tengerpartját.

Első: Lanai Island

(beam.land)

A világ legdrágább szigete Hawaii-nál található és 610 millió dollárba, azaz 170 milliárd forintba kerül. Nem csak az ára, a mérete is elképesztő, közel 40 ezer hektár. 2012-ben az Oracle alapítója Larry Ellision vette meg Lanai Islandet, ami a hatodik legnagyobb Hawaiion.
Ára egyből a csúcsra repítette a világ legdrágább szigeteinek listáján.

Borítókép: asiatatler.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ő A VILÁG EGYIK LEGGAZDAGABB RAPPERE

PHILIPP PLEIN X MANSORY

1.6 millió dollár – közel 10 méter – The Zeus

Ez az igazság Ferrari és Lamborghini rivalizálásáról