7 indok, amiért érdemes rendszeresen olvasnod

A tanulás fontosságát már sokszor hangsúlyoztuk. A “the more you learn, the more you earn” mondás bizony abszolút igaz. Hogyha többet tudsz, többet is kereshetsz.  Sokak számára azonban a tanulás egyedül az iskolában eltöltött időt jelenti, miközben a világ közel összes tudását leírták bárki számára elérhető könyvekben vagy az interneten. Hogyha érdekel téged egy bizonyos téma vagy valamiben a legjobb szeretnél lenni, akkor arról majdnem mindent meg tudsz tanulni mások által leírt anyagokból. De nem csak emiatt érdemes minél több könyvet kinyitnod, mondunk most 7 dolgot, ami akkor fog történni veled, hogyha többet olvasol.

1. Könnyebben győzöd le a depressziót

Az életedben felmerült problémákkal sokkal könnyebben küzdesz majd meg, hogyha képes leszel egy kis időre másra koncentrálni. Hogyha elmerülsz egy könyv történetében, akkor ki tudod zárni a külvilágot. A néhány nyugodt óra ráébreszt majd, hogy talán nem is volt érdemes izgulnod az adott dolog miatt, hogyha ennyire könnyen és gyorsan el tudtad felejteni.

2. Fejlődik a szókincsed

Akár az anyanyelvedet vagy esetleg egy idegennyelvet szeretnél jobban megismerni, az olvasással teheted meg ezt a legkönyebben. Érdemes a legjobb szavakat vagy gondolatokat kijegyzetelned, hogy akár hónapokkal később is emlékezhess arra, amit olvastál.

3. Kevesebbet fogsz unatkozni

Hogyha várakoznod kell valahol vagy utazol és nem tudod, hogy mit csinálj, akkor az olvasás a számodra tökéletes megoldás. Segít, hogy gyorsabban teljen az idő és közben még hasznos dolgot is csinálsz. Fontos azonban, hogy gondolkozz előre és mindig legyen nálad könyv, amikor ilyen helyzet kialakulhat.

(pxhere.com)

4. Fejlődik a személyiséged

Sok hibánkra rájöhetünk miközben valaki más életéről vagy mástól tanulunk. Hogyha van bennünk vágy a változásra, akkor képesek is leszünk rá, hogy jobb emberré váljunk.

5. Gyorsabban fogsz megoldani dolgokat

A gondolkodásunk fejlődésének köszönhetően gyorsabban tudunk majd dönteni és átlátni bizonyos helyzeteket. Képesek leszünk rendszereket kiépíteni, ami hosszútávon rengeteg munkát és energiát takarít meg nekünk.

6. Szerényebb leszel

Hogyha hajlamos vagy rá, hogy a világ legokosabb emberének gondold magad és szeretnél ezen változtatni, akkor az olvasás neked való. A természetes önbizalommal nincsen semmi probléma, azonban fontos tisztázni magunkban, hogy sok embertől tanulhatunk olyan dolgokat, amiket mi nem tudunk. Olvasás közben az adott terület legtapasztaltabb emberei írnak nekünk, ami egy olyan lehetőség, amit kár kihagynunk.

7. Kreatívabb leszel

Olvasás közben nincs előtted megjelenítve a történet. Saját magadnak kell mellé képet kreálnod. Ez egy nagyon fontos képesség, ami a kreativitást segíti elő.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy milyen könyveket érdemes olvasni vagy hogy hasznos-e, hogyha csak szórakozás céljából olvasol. Önmagában minden könyv elolvasása hasznos, hiszen már csak maga az olvasás mint tevékenység is előidéz több, korábban felsorolt pozitív hatást. Emellett, hogyha megtaláltad azt a területet, ami érdekel akkor érdemes a könyveid egy jelentős részét innen választanod.

Hogyha ez a terület az üzlet és a vállalkozások világa, akkor tarts be egy fontos alapelvet. Olyan írókat válassz, akik az adott területen bizonyítottan értek már el vállalkozásukkal sikert és nem csak abból élnek, hogy eladják neked azt a könyvet. Nagyon fontos különbség.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Itt dolgozik a legtöbb ember a világon

15 dolog, amit nem tudtál a Bentleyről

Itt lakik Bill Gates

10 dolog, amit nem tudtál a Mercedes-Benz-ről