Ennyit keresnek a Rapperek fellépésük után

A lemezeladások drasztikus visszaesésének köszönhetően a zenészek, bevételeik nagyrészét nem albumaik vagy számaik eladásai után kapják. Ahhoz, hogy egy előadó komoly pénzt keressen turnébuszra kell szállni, hiszen a világon egyre több a fesztivál és a fellépési lehetőség, így egyre magasabb pénzt is kérhetnek el egy-egy showért cserébe. Összegyűjtöttük most nektek a világ rapperei közül azt a 10-et, akik a legjobban keresnek fellépéseik után.

Tizedik: Post Malone, aki 200 ezer dollárt kér egy fellépésért. A Congratulations, a Rockstar vagy a White Iverson című világslágerek által ismert előadó abszolút fénykorát éli és rengeteg embert tud megmozgatni. Nyugodtan elkérheti a közel 60 millió forintnak megfelelő összeget egyetlen showért.

Kilencedik: Travis Scott, szintén 200 ezer dolláros fellépési díjjal. Kylie Jenner gyermekének édeasapja nem rég jelentkezett új albummal, amin többek között Drakkel is készített közös számot.

Migos (thesource.com)

Nyolcadik: Migos, szintén 200 ezer dolláros fellépési díjjal. Az atlantai triónak hárman kell osztozniuk az összegen, ami még így is rengeteg pénz. Videónk készítésekor éppen Drakkel utazzák körbe amerikát egy közös turnéval.

Hetedik: J. Cole 250 ezer dolláros fellépési díjjal. A rapper bár nem annyira ismert itthon, elképesztő népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, ami meglátszik zenéi streamelési számain is.

Hatodik: Listánk egyetlen női szereplője, a méltán híres Nicki Minaj, 250 ezer dolláros fellépési díjjal. Hosszú ideig egyedüli nőként szerepelt a rap világában. Úgy tűnik, hogy Cardi B feltűnése megtöri ezt a tendenciát, azonban továbbra is ő a legjobban kereső női rapper.

Ötödik: Lil Wayne 300 ezer dolláros díjjal. Bár az elmúlt pár évben talán kevesebbet lehetett hallani róla, továbbra is készít zenéket és rengeteget keres egy fellépése után.

Kendrick Lamar (grammy.com)

Negyedik: Kendrick Lamar 350 ezer dolláros fellépési díjjal. Az előadó többek között a Szigetet is megjárta idén. Albumának, a Damnek elképesztő sikere érződik a fellépésein megtöltött stadionokon és fesztiválokon is.

Harmadik: Kanye West, aki 500 ezer dollárt keres egyetlen nap, amikor fellép. Erre azonban egy ideje nem volt példa. Bár nem rég jött ki új albuma, sokkal inkább a ruhamárkájával és a Twitter posztjaival kerül be mostanában a köztudatba.

Második: Drake, aki jelen pillanatban a világ legtöbbször hallgatott rappere és pontosan emiatt 700 ezer dollárt kérhet el egyetlen fellépésért, ami közel 200 millió forint. Azonban mégsem ő vezeti a listánkat.

Eminem (metrotimes.com)

Legendákból csak egy van.
A top lista első helyezettje Eminem, aki 750 ezer és 1 millio dollár keres egy este. Azt gondoljuk nem okoztunk túl nagy meglepetést, hogy a Magyarországon is minden évben legjobban várt előadó, akár 300 millió forint körüli összeget is elkérhet egyetlen fellépéséért. Reméljük, hogy hamarosan láthatjuk itthon is.


Borítókép (Kanye West, Drake): nme.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ez az igazság Ferrari és Lamborghini rivalizálásáról

Bill Gates 10 titka a sikerhez

Ilyen az, amikor egy világmárka flagship boltot nyit.

SIKER ÍZE, A KONYHA GYÉMÁNTJA