Ez a világ legdrágább kávéja

A legdrágább ételek és italok közötti versenyben a Kopi Luwak kávé volt az egyik legismertebb rekorder. A cibetmacska emésztőrendszerét használó kávé történetét, többek között a Bakancslista című filmből, sokan ismerik. Azóta azonban trónfosztás történt. Itt az új rekorder és mi természetesen be is számolunk róla.

Nemrég megjelent az új trónkövetelő a luxuskávék piacán. Az új szereplő Thaiföldön, a világ egyetlen elefántmenhelyén készül. A cibetmacska helyett a menhelyen élő elefántok emésztőrendszerét használják a kávészemek előkészítésére. A macskafajtához képest az elefántok emésztése lassabb, ezért akár másfél napig is eltarthat, amíg a kávészemek átutaznak az állaton.

(pinterest.co.uk)

Az út alatt az elefántok gyomorsava lebontja a kávészemekből a proteint, ami miatt keserűnek érezzük a kávét. Az elefántos kávénak az íze ezáltal nem hasonlít a megszokott ízvilághoz, sőt az állat gyomrában található gyümölcsöknek köszönhetően gyümölcsös aromával is gazdagodik.

A Black Ivory kávé kilója nagyjából 1100, egy csésze ital megkóstolása pedig 50 dollárba kerül. Az italt általában luxusszállodák bárjaiban árulják. Egészségünkre!

Borítókép: blackivorycoffee.com

 

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

A legdrágábban eladott autó a világon

A VILÁG LEGDRÁGÁBB BORA

Ezek Afrika legjobb helyei

EZÉRT MEGY CSŐDBE A VÁLLALKOZÁSOK JELENTŐS RÉSZE