Ezért szeretnének saját szigetet a gazdagok

A luxus ranglétra csúcsa, a magánjachtok és a magángépek mellett, egyértelműen a privát szigetek lettek. Sokak számára nem egyértelmű, hogy miért vesz magának valaki saját szigetet sokszor a semmi közepén, pedig többek között befektetésnek is kitűnő.

Itt tényleg nincsenek szomszédok.

Az egész világon jelenleg mindösszesen körülbelül 2000 sziget található, ami magánkézbe adható, közel van a szárazföldhöz és fejleszthető rajta ingatlan.

Van azonban árnyoldala is ennek, mert akik magáncélra vásárolnak szigetet, bizony sok nehézséget is vállalnak. Miután nincsen repterük, így vagy külön hajóval vagy helikopterrel (ha le tud szállni) kell a helyszínre érkezni, ami igencsak megnehezíti a tulajdonos mindennapjait. Emellett sokszor a teljes infrastruktúrát is az új tulajdonosnak kell megteremtenie.

Az építőanyag csak hajón vagy repülőn érkezhet.

Azonban a megérkezés és az ingatlanunk elkészülte után olyan élményben lehet részünk, amit egyik másik pihenési forma sem tud nyújtani. A teljes egyedüllét garantált, és itt végre igazán lehetőségünk nyílik kipihenni a fáradalmainkat. Külön extra, hogy a szigetünket általában tenger vagy óceán veszi körül, így nemcsak egy része, hanem az egész part a miénk.

Borítókép: Money inc Cikkek képei: RealClear Life

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Így tarts tökéletesen egy borospoharat

A VILÁG 5 LEGDRÁGÁBB HÁZA

3 milliárd forint egyetlen karkötőért

A LEGDRÁGÁBB RAPPER VILLÁK