Így kereshetsz pénzt, amíg alszol

Hogyha nem keresel pénzt, amíg alszol, akkor életed végéig dolgozni fogsz mondta Warren Buffet. És bizony érdemes megfontolni a világ egyik leggazdagabb emberének szavait. Kicsit életszerűbben megfogalmazva úgy szól, hogyha csak pontosan annyi pénzt keresünk, amennyit dolgozunk azaz nincs passzív jövedelmünk akkor nem fogunk tudni könnyedén előrejutni. Mutatunk most 10 megoldást arra, hogy a pénzed akkor is termeljen neked, amikor éppen nem dolgozol.
 
1. Fektess osztalékfizető részvényekbe
 
Egy részvény árnövekedésén csak akkor keresünk, hogyha magasabb áron tudjuk eladni, mint vettük. Ez egyben azt is jelenti, hogy amíg tulajdonosai vagyunk az értékpapírnak, addig nem keresünk automatikusan pénzt is vele. Ha mi hosszútávon szeretnénk részvénytulajdonosok lenni és nem csak egy hirtelen áremelkedéssel vagy árzuhanással számolunk, akkor érdemes osztalékfizető részvényt választanunk és így eladás nélkül is keletkezik bevételünk.
 
2. Vásárolj kiadható ingatlant
 
Ha megvizsgáljuk a világ top milliárdosait, azt láthatjuk, hogy gyakorlatilag az összes rendelkezik valamilyen ingatlanbefektetéssel. Ez nem véletlen. Az ingatlan értéke és bevételtermelő képessége erősen ki van téve a világpiac változásainak azonban az egyik legpasszívabb jövedelemtermelő eszköz és ha csak nem éri valamilyen külső fizikai hatás, az értéke nem tűnik el.
 
3. Foglalkozz Affiliate marketinggel
 
Azaz segíts másoknak eladni és vond le a százalékodat. Leginkább online marketing csatornák kialakításával tudsz a leghatékonyabban eladást generálni. A hirdetéseid éjjel nappal futhatnak és nem kell a szállítással, gyártással vagy bármi egyébbel foglalkoznod. Amiatt se neked kell izgulnod, hogy elég haszon van e a terméken. Neked csak a bevétel utáni százalékot kell eltenned. 
 
4. Csinálj Youtube csatornát
 
A YouTube-on tudsz pénzt kapni a nézettség után. Ha valaki megnézi a videóidat, akkor te pénzt kapsz érte, bármit is csinálj közben éppen.
 
5. Üzemeltess weboldalt
 
Ha a weboldaladon jó üzleti modellt alakítottál ki akkor nincs szükség 24 órás felügyeletre. Ha előfizetőket gyűjt neked, esetleg kattintás vagy nézettség alapú hirdetések futnak rajta, akkor úgy is pénzt keresel vele, hogy esetleg éppen mást csinálsz.

(pxhere.com)

6. Árulj E-bookot / online kurzust
 
Ha olyan tudás birtokában vagy, ami másnak is hasznos lehet, akkor ne tartsd magadban és keress vele pénzt. Alakítsd ki a megfelelő online marketing csatornákat és keress pénzt alváss közben is. Fontos hogy csak akkor kezdj bele, hogyha valóban hasznos tudással rendelkezel és kellően tapasztalt vagy az adott szakterületeden.
 
7. Üzemeltess automatát
 
Itt érdemes tudatosítani magunkban, hogy nem csak annyi kell hozzá hogy megvegyük az automatát és lerakjuk valahova. Valakinek után kell töltenie és arra is figyelnünk kell hogy jól reagáljunk a vásárlói igényekre, azaz miből kell több és miből kevesebb. Viszont úgy is történhet vásárlás hogy nem vagyunk a gépnél. Azaz kereshetünk pénzt alvás közben is.
 
8. Üzemeltess önkiszolgáló mosodát
 
Pontosan ugyanaz igaz rá, mint az automatákra. Meglepően növekszik a forgalmuk Magyarországon is.
 
9. Fejlessz appot
 
Egy alkalmazással igazán befutni egyre nehezebb talán. Viszont a benne futó reklámokból vagy pénzbe kerülő extra funkciókból passzív jövedelemre tudunk szert tenni.

10. Árulj stock fotókat
 
Ha értesz a fotózáshoz, akkor mindenképpen gondolj erre a lehetőségre is. Bár a fotók készítésénél jelen kell lennünk az eladásnál már nem, így passzívan keresünk pénzt.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Jeff Bezos új otthont vett

Egy McDonald’s, ahova szívesen beköltöznénk

Ezekben a cégekben tulajdonos Jay-Z

A VILÁG 5 LEGMAGASABB ÉPÜLETE