Ezekkel a munkákkal kereshetsz sokat otthonról

Egyre gyorsabban növekszik azok aránya, akik nem járnak be egy irodába dolgozni, hanem inkább otthonról, egy laptop segítségével végzik el a feladataikat. Bár ennek a típusú munkavégzésnek van hátránya is, a legtöbben általában jobban szeretik ezt, mintha egy fix helyen kéne dolgozniuk. Mondunk most nektek néhány lehetséges foglalkozást, amit akár a kanapétokról is tudtok végezni és bízunk benne, hogy tudtok majd belőlük inspirálódni.

A legtöbb munkához természetesen előképzettségre és tapasztalatra lesz szükséged, valószínűleg nem fogod tudni azonnal otthonról végezni.

1. Grafikus

Hogyha kreatív vagy és van szépérzéked, akkor érdemes magad kipróbálnod grafikusként. Elképzelhető, hogy néha szükséged lesz személyes egyeztetésekre, de majdnem minden részét a munkádnak el tudod végezni az otthonodból is, beleértve a pontos igények felmérését, a visszajelzések kezelését és a számlázást is.

2. Író

Ahogy azt már korábban is említettük, hogyha van egy kis művészi vénád és régóta szeretnél könyvet írni, festeni vagy éppen zenélni akkor minél hamarabb próbáld ki magad benne. Az indulás itt sem lesz ingyen, de minimális költséggel el tudod kezdeni és ki tudod deríteni, hogy az emberek hajlandók-e fizetni a tehetségedért. Fontos megjegyezni, hogy az egyik legkiszámíthatalnabb piac: van olyan, aki 1 év után befut, de van olyan is aki meg soha. A könyvírást ott tudod elvégezni, ahol csak akarod, úgyhogy ha sikerül egy jelentős olvasótáborra szert tenned, akkor akár külföldön a tengerparton is tudsz majd dolgozni.

3. Oktató

Hogyha valamiben kiemelkedően jó vagy és úgy érzed, hogy ezt a tudást képes lennél másoknak is átadni, akkor itt az idő, hogy elkezdj magánórákat vállalni. A diákokat hívhatod az otthonodba is, de egy kávézóban is tudsz tanítani. Rengeteg oldal foglalkozik azzal, hogy online köti össze a diákokat a tanárokkal és így lehetőséged nyílik arra, hogy a számítógép előtt ülve taníts valakit, aki lehet hogy több 100 kilométerre van tőled.

4. Programozó

A kiváló fejlesztők iránt van az egyik legnagyobb kereslet jelenleg. Ez többek között azt is jelenti, hogy ők tudnak a leginkább válogatni az állásajánlatok között Az ügyfélszerzéshez az internetet érdemes használni, hogyha igazán értékes a tudásod akkor nem kell az otthonodat se elhagynod ahhoz, hogy pénzt keress.

5. Közösségi média manager

A feladata, hogy menedzselje egy márka megjelenését az Instagrammon, Facebookon, Twitteren vagy éppen a YouTubeon. Az olyan kiegészítő tudások, mint például a fotózás vagy a videózás, mind-mind növeli majd a munkád eredményességét. Valószínűleg gyakran lesz majd szükséged rá, hogy személyesen is találkozz az ügyfeleiddel, azonban munkád legnagyobb részét otthonról is el tudod majd végezni.

(pxhere.com)

6. Airbnb házigazda

Elsőre azt gondoljuk, hogy ahhoz hogy profitálhassunk a rövid távú ingatlankiadás robbanó piacából ingatlanra és tőkére van szükségünk, ez azonban nem igaz. Az ingatlantulajdonosoknak megtakarított időt kínálsz, amiért cserébe fizetni fognak neked. Ahhoz, hogy a lehető legjobban kiszolgáld az ügyfeleiket, az ingatlan berendezésétől a hirdetés elkészítéséig mindenre figyelned kell. Mivel embereket kapcsolsz össze, így tőkére nem lesz szükséged viszont kreativitásra és kiváló kommunikációs képességekre igen. A munka szépsége, hogy egy jelentős részét teljesen otthonról, csak a számítógéped segítségével is el tudod végezni.

7. Szinkronszínész

A hangod aranyat érhet. Szükséged lesz a megfelelő felszerelésre és tehetségre, de akár otthon is felveheted egy-egy reklámvideó hangját. Komolyabb projektek esetén elképzelhető, hogy egy külön stúdióban kell majd mindezt megtenned.

8. Blogger

A legtöbb blogplatformon ingyenesen elindulhatsz, ha kicsit több extrát szeretnél használni az elején akkor se kell majd néhány dollárnál többet fizetned. Egy weboldal azonban nem elég, mindenképpen egészítsd ki facebook és Instagram oldallal, illetve YouTube csatornával is. Ha az általad választott témában hasznos és érdekes információt osztasz meg, akkor egy idő után meg fogod találni a célközönséged. Nagyon türelmes és kitartó munkát igényel, lehet hogy 1000 cikk megírása után fog elkezdeni igazán növekedni az oldalad, de ha végigcsinálod, akkor egy idő után megélhetsz a hobbidból és a magad ura lehetsz. Az internetnek köszönhetően ehhez csak minimális indulótőkére van szükségünk. Mivel a magad ura vagy, így se kell majd bejárnod dolgozni, hiszen az otthonod nyújtotta kényelemben is megírhatod a cikkeket.

9. Dropshipping webáruház nyitás

Úgy nyitni webáruházat, hogy nem te végzed a szállítást és a raktározást szinte álomszerűnek hangzik. Érdemes megjegyezni viszont, hogy rengeteg buktatója van. Ha rossz minőségű termékekkel próbálod meg átverni a vásárlóidat akkor nem lesz hosszú életű a webshopod. Meg kell a találnod a megfelelő termékeket, beszállítókat és a működő értékesítési csatornákat. Fontos, hogy a jogi követelmények folyamatosan szigorodnak a webáruházakkal szemben így kiemelt figyelmet kell fordítanod azok betartására. Ha mindezekkel megvagy, akkor egy vonzzó vállalkozási forma lehet a dropshipping számodra, hiszen úgy tudsz webshopot üzemeltetni, hogy közben nem kellett elhagynod az ágyadat se.

10. Fordító

Hogyha legalább 2 nyelven anyanyelvi szinten beszélsz, akkor érdemes ezt a tudásodat pénzre váltanod. Dokumentumok fordítását cégeknek az otthonod nyugalmából is el tudod végezni és minél keresettebb nyelven beszélsz, annál többet tudsz majd így keresni.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Gálvölgyi János és felesége, Gálvölgyi Judit voltak a Bóta Café vendégei! (X)

CÉGEK, AMIKET KINYÍRT A TECHNOLÓGIA

10 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL A BUGATTIRÓL

10 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL RIHANNÁRÓL