Itt dolgozik a legtöbb ember a világon

A világ nagyobbik része alkalmazottként keresi a pénzét és ez a közeljövőben biztosan nem fog változni. Bár sokan úgy vélik, hogy csökkeni fog a következő évtizedekben a 9-től 5-ig munkát végzők száma, a következő cégeknél biztosan rengeteg emberre lesz majd szükség a vevők kiszolgálásához. Jöjjön a világ 10 legtöbb embert foglalkoztató vállalata.

10. Compass Group – Nagy-Britannia

Az élelmiszeripari vállalaltnál 595,841 ember dolgozik. Jelenleg ez a cég a világ legnagyobb élelmiszer beszállítója. Többek között a londoni tőzsdén és a Fortune Global 500 cégei között is jegyzik.

9. Egyesült Államok Posta szolgálata – USA

Érthető módon kifejezetten nagy az emberigénye az amerikai postának 644,124 ember dolgozik nekik.

8. Volkswagen – Németország

Az autóipari óriásnál 626,715 ember dolgozik. A világ legnagyobb autóipari vállalalata a Volkswagen mellett olyan világmárkákat gyárt, mint az Audi, a Porsche vagy éppen a Lamborghini. A cég legnagyobb piaca Kína, itt adja el ugyanis autóinak a 40%-át.

7. Tata Group – India
 
A cégcsoporthoz tartozik a Jaguar és a Land Rover is, de foglalkoznak motorgyártással, fémmegmunkálással vagy éppen kávétermesztéssel is. A cég 151 éves, 1868 óta működik. Pontosan 695,000 ember dolgozik itt minden nap.

6. Sinopec Group – Kína
 
A világ legnagyobb olajfinomítással, gázzal és vegyészettel foglalkozó cégcsoportja. 713,288 ember dolgozik itt. Természetesen nem meglepő, hogy a 10-es listából négy cég is Kínában működik.

5. Hon Hai Precision Industry (Foxconn) – Taiwan
 
A cég leginkább amerikai, kanadai, kínai, finn és japán cégek számára gyárt termékeket összesen 803,126 munkatárssal. Többek között olyan termékek készülnek itt, mint az iPad, az iPhone, az iPod vagy éppen a Kindle.

4. State Grid – Kína
 
Ez az állami cég felel Kína áramellátásáért. 926,067 alkalmazottal összesen 1,1 milliárd ügyfelet szolgálnak ki közel 400 milliárd dolláros árbevétellel.

3. Kínai posta – Kína

Itt még az amerikainál is több emberre van szükség, az állami vállalatnál összesen 941,211-en dolgoznak.

2. Kína Nemzeti Kőolaj vállalata – Kína

A világ egyik legnagyobb energiavállalata Pekingi központtal működik. A Fortune Flobal 500 listán a negyedik helyet foglalja el és összesen 1,512,048 ember dolgozik itt.

1. Walmart – USA

Amerika legnagyobb retail lánca 11348 üzletet üzemeltet a világon többek között az USA-ban, Kanadában és Mexikóban. A kereskedelemben mindig nagy szükség van a munkaerőre, itt egészen elképesztően sokan, 2,300,000-en dolgoznak.

Borítókép: pxhere.com

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

ENNYIBE KERÜL PRIVÁT GÉPPEL UTAZNI

88 millió dolláros luxusvilla

Tényleg lopott ötlet a Facebook?

Okosan vagy keményen érdemes dolgozni?