TÖBB MILLIÓS ELHAGYOTT LUXUSAUTÓK TITKA

Dubaiban minden autószerető szeme könnybe lábad az elhagyott, porosodó autókat látva. Sokan nem értik, hogy ezeket a gyakran szinte csak pár éves, nagyon drága autókat miért hagyják magukra tulajdonosaik. Mi elmondjuk a megoldást.

(arabianbusiness.com)

Rengeteg város küzd a bűnözéssel vagy éppen a lakhatási problémákkal. Dubainak szerencsére ezekkel nincs gondja, viszont egyre nagyobb problémát okoznak az elhagyott, porosodó luxusautók.

Sokan azt gondolják, hogy az ottani lakosok gyakran úgy kezelik járműveiket mint mondjuk egy iPhone-t, ha kijön az új megveszik és eldobják a régit. Az autók esetében egy pár évvel korábbi modell már elavultnak számít náluk és az új modell megvásárlása után általában nem akarnak az eladással bajlódni, inkább sorsukra hagyják egy közterületi parkolóban vagy a városszélén. Igen ez mind jólhangzik, de nem igaz.

Az autók tulajdonosai nagyrészt olyan emberek, akiknek nem jött össze a Dubai-i álom és anyagi csődöt jelentettek. Nem tudták fizetni hiteleiket vagy csődbe ment a vállalkozásuk. Így fordulhat elő, hogy tulajdonos nélkül porosodik például egy több mint 1 millió dollárba kerülő Ferrari Enzo.

(carkeys.co.uk)

Dubainak nem tett jót a gazdasági válság és a csökkenő olajárak hatása sem, ekkor is sokan elvesztették megélhetésüket és nem tudták tovább finanszírozni a luxus életüket. Rengeteg autónak Brit tulajdonosa van, akik a közel keleten akartak karriert csinálni, azonban a sikertelenségek után hazamenekültek, ezzel elkerülve többek között a banki tartozások törlesztését. Pont ezért, rengeteg porosodó luxusautó található a reptéri parkolókban is.

Igaz bizony az is arany néha, ami nem fénylik. Érdemes nyitott szemmel járni.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Ettől 5 csillagos egy hotel

Ez volt minden idők legdrágább hamburgere a Mekiben

Ezért kerül Dan Bilzerian villája 30 milliárd forintba

A világ 11 legdrágább autója