GASZTRONÓMIAI LUXUSKIRÁNDULÁSOK

RECEPTEK A SZARVASGOMBA VILÁGÁBÓL

Előző heti írásainkban körüljártuk mitől is olyan különleges fűszer a szarvasgomba, majd végigjártuk az utat, míg asztalunkra kerül. Most bemutatunk néhány különleges receptet, mely megidézi az olasz életérzést. Bemutatjuk, hogy miként is használható ez a fűszer a konyhánkban, és milyen alkalomhoz milyen változatát illesszük bele receptjeink közé.

Casanova mártás

Casanova tudott valamit, állítólag minden légyott előtt szarvasgombát evett; a róla elnevezett mártás fő alkotóeleme is a szarvasgomba

Hozzávalók:

2 db tojás, 2 dl majonéz, 3 cl tej, 30 g szarvasgomba, só, fehér bors, cukor, tárkony

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, sárgájukat

különválasztjuk és egy villával áttörjük. A majonézzel és a tejjel felengedjük és összekeverjük. Sóval, cukorral és fehér borssal ízesítjük, egy teáskanálnyi finomra vágott tárkonylevelet adunk hozzá, és elkeverjük benne az apróra vágott szarvasgombát.

Sertés-vagy vesepecsenyéhez, borjúérméhez és szárnyas húsokhoz ajánljuk. 

Tükörtojás vargányás fehér szarvasgombával vagy szarvasgombás sóval

Reggelire a tojás kellő energiával tölt fel. Elkészítése ezerféleképpen történhet, szinte csak a fantáziádra van bízva, hogy mivel turbózod fel.

Hozzávalók:

2 db tojás, 2 szelet sonka,  vagy vargányakrém fehér szarvasgombával

Elkészítés:

Kevés olajon kezdjük el sütni a szeletelt sonkát, és pirítsuk addig még szép színe nem lesz. Ha a sonka elkészült vegyük ki a tányérra.

Törjük fel a tojásokat a serpenyőbe, melyben előzőleg a sonkákat készítettük. Szórjuk meg sóval, vagy akár kedvenc fűszer keverékedet is használhatod
Vagánya krém fehér szarvasgombával

FONTOS: a szarvasgomba szószt csak tálalás után tegyük a tojásra! A szarvasgomba magas hő hatására elveszíti  illatát és ízét.

A tojásokat keverés nélkül készre sütjük 3-4 perc alatt alacsony lángon. A tökéletes tükörtojás esetében a fehérje teljesen megsül, viszont a sárgája folyós marad. 

Nyúlhúsos hamburger szarvasgombával

A nyúlhús nem csak a húsvéti időszakban kerülhet a terítékre. A legegészségesebb fehér húst érdemes az év más időszakaiban is fogyasztani, jó íze, élettani hatásai miatt. Az utóbbi időben a konyhakészre feldolgozott nyúlhúst már számos üzletláncban megvásárolhatjuk.

Hozzávalók:

50 dkg nyúlhús,1 tojás, kis fej hagyma, só, bors, szarvasgombásmustár, csalamádé bébiparadicsom, vöröskáposzta

Elkészítése:

A húsokat ledaráljuk majd fűszerezzük, és jól összekeverjük. Tálalás előtt egyforma részrekre osztjuk, lapos húspogácsát formázunk belőle és forró serpenyőben minimális olajban jól átsütjük. Körtként sült krumplit  és házi csalamádét javaslunk mellé.  Tálalásnál ízlés szerint tegyünk a hamburgerbe szeletelt  szarvasgombát , szarvasgombás mustárt, uborkát, csalamádét, káposztát.

Amennyiben sikerült kedvet csinálni ahhoz, hogy akár magad készítsd el ezek közül a receptek közül az egyiket, vagy akár az összeset, nincs más tennivalód, mint hogy látogass el webshopunkba és válogasd össze a hozzávalókat. Ne feledd a szarvasgomba értékét nem a mennyisége, hanem annak illata jellemzi legjobban, ezért mindenképpen figyelj az arányokra, és ne feledd: fűszerként használd, hogy beindítsa a vele elkészített étel ízeinek fúzióját.

Következő cikkünkben bemutatjuk, hogy hétköznapjainkban, és ünnepeink alkalmával melyik találkozónkhoz, vagy akár rendezvényeinken, milyen változatával nyűgözzük le vendégeinket, hogy feledhetetlen élményt nyújtsunk számukra.

Légy tagja exkluzív közösségünknek membership

Ajánlott cikkek

Louis C.K.: ”Rosenstein úr, azt kívánom magamnak, hogy az életbe ne felejtsem el milyen jó volt itt magánál.” – interjú Rosenstein Tiborral és Rosenstein Róberttel. (X)

50 Cent nem zenéből kereste a legtöbbet

5 milliárd forintba kerül ez a karóra

Ezért ér ennyit az Apple